Likör av mullbär i hemmet

Vi är vana vid att skörda bär i form av sylt , komposit eller sylt , men du kan göra en rik skörd av morbär genom att göra likör av det. Täta med en rik smak av drycken bär en lätta tärnot och passar inte bara för att dricka i ett roligt företag, men också för behandling av förkylningar under den kalla årstiden.

Likör av mullbär - recept

Schemat för beredningen av de flesta bärlök suger sig i några enkla steg: att bryta bärens integritet, häll dem med alkohol och lämna blandningen i några veckor, eller till och med månader, så att alkoholen absorberar bärsmaken.

ingredienser:

beredning

Med en gaffel, masha lätt bären och fyll dem med brandy. För provning, välj en liten behållare så att drycken bara når "axlarna". Stäng framtida likör med lock och låt svalna i 2 månader. Under denna tid ska behållaren med likör skakas varannan vecka. En färdig dryck för genomskinlighet passeras genom ett kaffe eller en bomullsgasfilter.

Nu är det nödvändigt att sötna likören, för det här gör vi sirap från vatten, socker, citronsaft och zest. Så snart sirapen bubblar, ta bort den från elden, kyla den, häll den i likören och blanda den. En mullbärlikör kokad hemma är redan ganska god, men du måste vänta en månad för att den äntligen ska mogna.

Samma recept gäller för beredning av vätska från vit morbär. Sistnämnden skiljer sig från sin motsvarighet, inte bara i färg utan även i smak: vita bär är sötare än svart, så sirapen i spritet bör tillsättes försiktigt, efter deras smakpreferenser.

Receptet på en utsökt mullbärlikör

Om det inte fanns någon brandy på plats, är den andra starka alkoholen med en något mindre levande smak, till exempel vodka, också lämplig.

ingredienser:

beredning

Innan du gör en likör av mullbär, måste du klippa gaffeln med en gaffel, lägg dem i en flaska med mandel och fyll den med vodka. Sätt framtiden sprit i mörkret och kyla i en månad, skaka drinken varje vecka. Efter den tilldelade tiden sötar du vätskan med en enkel sirap vatten med socker och lämnar i ytterligare 4 veckor. Innan provningen passerar, ska du dricka genom gasfiltret.