Hur man lagar gelé från frysta bär?

Om du har berett en fast del av bärskörden i frysen och nu inte vet hur man hanterar det, så har vi en bra idé - kockgelé. Beroende på önskad densitet kan gelé fungera som en kall efterrätt och dryck, och dess smak kan varieras genom att kombinera en mängd olika frukter. På hur man kokar en kissel från frysta bär, kommer vi att berätta i följande recept.

Recept på gelé från frysta bär med stärkelse

Basförtjockningsmedlet för kissar är stärkelse, vars granuler sväller väl utan att tillsätta en skål med granulär konsistens.

ingredienser:

beredning

Innan du förbereder en gelé från frysta bär, bör bären tinas och torkas sedan. Den resulterande kakan placeras i de valda rätterna och hälls ett par liter vatten. Sätt på allt på elden och koka i ca 10 minuter efter kokning. Sila den resulterande buljongen och returnera den till elden. Sätt i sockret och låt kristallerna helt lösa upp. Använd berryjuice för stärkelseutspädning. Börja gradvis häll lösningen i innehållet i pannan, och rör alltid om hela tiden. Till skillnad från mjöl, stärkelse, när den kokas under lång tid, förtjockas inte, men tvärtom blir drycken ännu mer flytande, så du får inte koka gelén i mer än en minut och sedan avlägsna den från elden.

Tjock hemlagad gelé från frysta bär

ingredienser:

beredning

Frysta bär fyller med 1,8 liter kokande vatten och placeras på brännaren. Sätt i sockret, vänta tills kristallerna helt löser upp, fortsätt sedan att laga mat i ytterligare 10 minuter. Efter ett tag, torka drycken och torka bären. Dra ut kakan. I ett glas kallt vatten späd ut stärkelsen och tillsätt lösningen till bärbuljongen. Låt det kokande vattnet koka i ungefär en minut, ta sedan bort från värme.

Hur korrekt lagar kissel från frysta bär?

ingredienser:

beredning

Efter att ha tagit 1,7 liter vatten till koka sprutar du socker och väntar på att det löses upp. Tillsätt bären till sirapen, laga i 10 minuter. Efter att ha fångat bären späd ut stärkelsen i återstående vatten och häll lösningen på vätskan på plattan, med kontinuerlig omröring. Färdig kissel cool innan servering.