Tecken på cervikal osteokondros hos kvinnor

Osteokondros är ett brott i muskel-skelettet, på grund av vilka leder och intervertebrala skivor förstörs. Det kan vara av olika svårighetsgrad och ha olika konsekvenser. Denna sjukdom anses vara så utbredd att vissa eller andra tecken på cervikal osteokondros manifesteras hos 75% av kvinnorna vid 30 års ålder.

Orsaker till cervikal osteokondros

Det finns flera huvudorsaker för sjukdomsutvecklingen:

De viktigaste riskfaktorerna hänför sig till:

Symtom på cervikal osteokondros

De första tecknen på cervikal osteokondros innefattar:

Dessutom finns det flera implicita symptom som uppträder mindre ofta:

För att noggrant göra en diagnos rekommenderas många att göra en tomografi MR (magnetisk resonans) cervical avdelning - kommer att ta reda på tecknen på osteokondros. Det här alternativet anses mest framgångsrikt, vilket hjälper till att diagnostisera korrekt. Samtidigt är hela proceduren snabb och smärtfri.

Behandling av cervikal osteokondros

Det finns flera huvudsakliga behandlingsområden, som alla kommer att hjälpa till med vissa symtom:

  1. Manuell terapi. Specialisten med hjälp av händerna tar bort spasmer i musklerna i rygg och nacke, återställer arbetet i lederna.
  2. Aliterapiya. Specialisten placerar bina i det område där blodet ökar. Biter av insekter avlägsnar smärta och inflammation, förstör bakterier och återställer nervsystemet.
  3. Hirudotherapy. Det är ett annat alternativ för behandling av tecken på cervikal osteokondros hos kvinnor. Under förfarandet Leeches placeras på problemställen och absorberar blodproppar av lymf och blod. Dessutom injicerar de i kroppen hirudin, vilket accelererar rörelsen av vätska, vilket positivt påverkar blodkärlen och hela kroppen som helhet.
  4. Akupunktur. Under förfarandet placerar specialisten nålen på de nödvändiga punkterna. Smärta försvinner, inflammation i lederna och kärl försvinner.
  5. Kinesiotherapy. En speciell gymnastik utförs med patienten, lindrar smärta, förbättrar lederna och accelererar metabolism.