Recept av nötkött från georgiskt nötkött

Idag kommer du att lära av våra recept hur du korrekt förbereder äkta harcho från nötkött på georgiska. Denna nationella kaukasiska maträtt, tack vare sin unika rika smak, fortsätter att vinna hjärtan hos många konsumenter runt om i världen.

Ett klassiskt recept av nötkött från georgiskt nötkött

ingredienser:

beredning

För matlagning tvättas harcho fett köttfärs, placeras helt i en kastrull, fylld med filtrerat vatten och lägg på en spis för att laga mat. Under kokning och i början av kokpunkten tar vi bort skummet. Då minskar vi värmen till ett minimum och håller köttet i en halv till två timmar eller tills det är mjukt. Därefter tar vi köttet ut på en tallrik och låt det svalna lite. Vi brygger buljongen och returnerar nötköttet till den, separerar den från benen, bryter den i fibrer eller skär den i små kuber.

Efter kokningen med köttet igen kokar, häll i det tvättas för att rensa vatten ris, kasta de skalade och tärnade lökarna, krossas och gnides med salt vitlöksklyftor, lägg tomatsås och tomatsås. Vi ger också ut harko humle-suneli, kasta ärter av söt och svartpeppar, laurelblad och laga mat i måttlig värme tills mjukheten av riskorn. Slutligen kasta de strimlade valnötterna, finhackade grönsaker av koriander och persilja och en hackad pod av bitter peppar, skalade av frön. Vi ger kharcho koka i ytterligare fem minuter, brygga i tio minuter och kan servera.

Georgisk soppa av nötkött med morötter - recept

I den klassiska versionen av preparatet används inte morötterna. Men många anpassar skålen till din smak, lägg till morötter och andra grönsaker och ingredienser. Detta recept av soppa kharcho med morötter.

ingredienser:

beredning

Som i den klassiska versionen kokar vi nötköttet tills det är klart, och sedan slipas och sätts igen ansträngda buljong. I det här fallet när vi lagar kött, lägger vi till selleri stjälkar och en skalad lök, och sedan, efter köttets beredskap, tar vi dem ur buljongen och kasserar dem. Lägg nu till soppan tvättad noggrant ris, tkemali sås eller torkad plommonpasta - musslor, revade färska tomater, saltad på raffinerad olja tillsammans med hackade lök morötter och en handfull krossade nötter. Vi kryddar harcho humle-suneli, ärter med peppar, vikblad och koka på måttlig eld tills mjukhet av ris. Därefter lägger vi till vitlök, skivad peppar med varm peppar och hackade färska örter, låt det koka i tre till fem minuter och branta ett tag.