Potatispannkakor - recept

Potatispannkakor är en traditionell maträtt av vitrysk mat, som har blivit utbredd och populärt i många CIS-länder. Denna ovanliga maträtt uppfanns i mitten av XIX-talet under inverkan av tyska köket. Servera dem vanligen varmt, med gräddfil, smör eller sås. Låt oss överväga hur man lagar potatispannkakor.

Potatispannkakor med ost

ingredienser:

beredning

Potatis skalas, sköljas och gnids på den minsta rivaren. Ta sedan en hård ost till din smak och slip den också på en rivare. I en skål förenar vi potatis, ost, kör ett kycklingägg, salt till smak och peppar. Häll sedan i mjölet och blanda om allt tills det är slät. Sätt sedan stekpannan på gasspisen och värm oljekolven i den.

Därefter sprider vi potatismassan med en matsked och bildar små kakor. Skaka pannkakorna från två sidor tills skorpan bildas och serveras med grädde smör eller kyld sur grädde.

Recept på potatispannkakor med svamp

ingredienser:

beredning

Mushrooms tvättas, bearbetas och slipas. Därefter kastar vi dem på en hetpanna och stekar dem i smör. Mina potatisar under kallt vatten, avskalades och gnidades på mittenristen, varefter vi skiftade till en kolander och lämnade ett tag så att all överflödig vätska skulle gå samman.

Blanda sedan de revade potatisarna med kylda svampar, ägg, häll i mjölken, häll i mjölet och saltet efter smak. Därefter sprida potatismassan i små portioner på en hetpanna, smörja med olja och stek draniki från båda sidor tills den är klar.

Potatispannkakor utan mjöl

ingredienser:

beredning

Potatis rengörs och gnids på en genomsnittlig rivare eller hackad med en mixer. Låt nu massan stå i 15 minuter, försiktigt tömma utsöndrad juice och salt efter smak. Sedan bryter vi kycklingägget och häller i den hemlagade kefiren . Blanda väl och häll små mango i små portioner. Vi tar en stor stekpanna, häll olja in i den och sätt den på en stark eld för att värma upp. Stek pannkakorna till guldbrun över medelvärme på båda sidor, glöm inte att tillsätta konstant lite olja före varje nytt parti.

Potatispannkakor med malet kött

ingredienser:

beredning

Potatis tvättas, rengörs och gnids på en stor gristle. Efter några minuter sammanfogar noggrant all den saft som bildas, tillsätt salt, peppar till smak och häll i mjöl. Kör sedan ägget och blanda noggrant. Glödlampan städas, finfördelas och läggs till köttnötet, podsalivaya det smakar.

Häll stekpannan med oljan, sprid en sked potatispasta, lägg den med malet kött och häll det igen med potatis. Skaka skivorna över medelhög värme från två sidor till en rödaktig färg. Sedan skiftar vi potatispannkakorna med köttet i potten, stänger locket, lägger det i ugnen och tar det till låg värme tills det är klart. Vi serverar maträtten varm med kyld gräddfil.