Pork marinade i ugnen

Till exempel bestämde du dig för att göra fläskbakat i ugnen. I det här fallet är det bra att premarinera kött, speciellt om du köpt det fryst. Marinerar inte bara förändringar och kompletterar köttets smak, men ändrar också på ett visst sätt dess struktur, gör det mjukare, som om det återställer det ursprungliga tillståndet, mättar med en vätska som kan gå förlorad med lång frysning och efterföljande upptining. Det vill säga, du har redan förstått att fläsk, som har legat i marinade för ett tag, och sedan bakas, som regel erhålls, som ett minimum, med mer raffinerad smak.

Berätta hur du kan laga fläsk i en marinade för senare bakning.

Fläsk med orange marinade, bakad i ugnen

ingredienser:

beredning

Vi gör en pickle. Häll en liten mängd vin i en separat kopp, pressa in samma vitlök och krydda med kryddor, låt stå i 20 minuter och dra sedan igenom en vanlig sil. Till det smakrika vitlöks- och kryddorvinet lägger vi till apelsinjuice (det ska vara mycket mer än andra flytande komponenter), vi kryddar såsen med senap och / eller sojasås.

Vi skär köttet i delar av medelstorlek och lökhalvringar, läggs i en djup, nära behållare och blanda. Fyll med marinade, blanda igen, täck och låt i 1-4 timmar, som du vill.

Innan vi bakar, lägger vi en skål under en kolander, lägger köttet i en kolander, låt marinaden springa av, spänna den och häll den i en separat behållare.

Vi lägger kött med lök i eldfast form i ett lager, inte nära. Täck formen med ett lock eller en folie, lägg den på grillen i ugnen och baka den i 30 minuter, sätt på gallret och häll det halvberedda köttet med marinaden. Baka i ytterligare 20 minuter, utan locket. Fläsk i en orange marinaden serveras bäst med en ung grönböna, ris eller risnudlar. Om grönska glöm inte.

Fläsk i tranbärs marinade

ingredienser:

beredning

För att förbereda marinaden, torkar vi mogna bär av tranbär genom en sikta och på basis av den resulterande substansen som vi tillverkar cowberry marinade är det möjligt med tillsats av en liten mängd citronsaft. Om du vill kan du lägga till vitlök till cowberry pickle, du måste insistera på det i 20 minuter och dränera sedan igen, marinera och baka sedan.

Om du vill baka fläsk i ärmen är det bra att det marineras i vinrosa eller vitt, helst unsulfat.

Enstaka, inte så tjock bit fläskkött eller små mellanstorlekar förseglas tätt i en ärm med en liten mängd vin och lämnar i 2-4 timmar (ibland vänd och skaka), lägg sedan i ugnen och baka i ca 1 timme. Cellofan ärmar är bäst att inte använda (när de upphettas, utsänder de skadliga ämnen i köttet), vik foliehylsan, du kan göra 2 lager.

Fläsk i ugnen under en varm tomat marinade

ingredienser:

Lök, skuren i halva ringar eller kvartringar, lättskalad i smör i en stekpanna (löken ska inte vara små, vi bildar en baksida från den).

Vi sprider löken i brandbeständig form, fördelar jämnt, vi sprider fläskklippet från toppen till bitar. Häll en kryddig sås, beredd på grundval av utspädd vatten tomatpasta med tillsats av röd varm peppar, vitlök och andra kryddor, är det önskvärt att spänna såsen. Baka i ca 1 timme under ett lock eller folie.