Kryddor för shish kebab

Det slutliga resultatet av matlagning shish kebab, dess skärpa och juiciness, beror mer på marinaden för shish kebab och sås. Köttet kan marineras i vatten, vin, konjak, kefir, majonnäs eller citronsaft. Men bokstavligen i varje recept använder du en båge. Det är allmänt trott att ju mer lök, ju bättre desto mer rika och smakligare Shish Kebab kommer att vara. Vanligtvis sätts löken i ett-till-ett-förhållande med kött. Den skärs i stora ringar och läggs på spett.

Blandning av kryddor för shish kebab

Det finns en stor mängd kryddor för shish kebab. Eventuella kryddor eller såser bör väljas beroende på vilken typ av kött för shish kebab du ska laga mat. Om du tar lamm, är ingefära, kryddnejlika och rosmarin bäst för denna shish kebab. De kommer inte bara att berika smaken av Shish kebab, men kommer också att göra mindre märkbar den ovanliga lukten och smaken av fårkött. Om du använder kalvkött och fläsk för shish kebab, kryddor, koriander och ingefära är lämpliga som kryddor. De läggs till den sanna, riktiga "rätt" kaukasiska shish kebaben. Kyckling och anda är bäst kombinerade med dragon och gås med kargenfrön, muskotnöt och timjan. Om du lagar mat, var noga med att sätta grönarna, markkorjanderna och paprika.

Det finns ingen, en universell uppsättning kryddor, lämplig för varje tillfälle, men det är säkert att du kan lägga i någon av kebaberna. Bland dem kan man kalla senap, basilika, laurellök, anis och italienska örter. Du kan använda torkade örter för marinade. En tråd av en Shish Kebab-smak kan ha olika typer av såser. Antalet recept är så bra som antalet recept för shish kebab. Du kan laga vitlökssås och tomat, satsebeli och tartar och något annat som du kommer att vilja ha.

Ofta innehåller kryddkompositionens sammansättning kryddor, vars lukt kan kallas mättad. För det första finns det olika typer av paprika, torkade örter, pepparrot, senap, koriander, selleri, marjoram, basilika, timjan. Rekommendera lite stekning en blandning av kryddor för kebab för mer doftande lukt. När de börjar intensifiera lukten, måste de avlägsnas från elden och kylas och hakas sedan i en kaffekvarn.

Idag kan du köpa en mängd olika kryddor, och det är ganska bekvämt, eftersom du inte behöver ta hand om rätt proportioner av ingredienser. Men med tiden förlorar de sin ursprungliga smak, så det rekommenderas att köpa kryddor i förseglade förpackningar eller slipa dem direkt innan de läggs till shish kebab.

Kryddor förbättrar inte bara rätternas smak och smak, utan bidrar även till matsmältningsförfaranden och ökning av aptiten.