Dumplings i ugnen

Fläktar av starka grytor av deg och kött, som lasagne, kommer att glädjas när de lär sig att matlagning av en flerkomponentskål kan förenklas mycket genom att ersätta lager av deg och kött med inköpta pelmeni. I folket kallades en gryta med dumplings, kokta i ugnen, "Lazy Wife" av begripliga skäl. Oavsett om du har en handfull hemlagad ravioli till hands eller om du har lager med en köpt produkt, kommer en god gryta ändå att vara gott.

Dumplings i en ugn med gräddfil och ost - recept

"Classic" bland rätter av detta format kan betraktas som pelmeni, bakad i ugnen med en sås baserad på ost, gräddfil eller majonnäs. Ja, fördelarna och det låga kaloriinnehållet är uppenbarligen inte de viktigaste trumfkorten i denna maträtt, men enkelhet och mättnad är helt.

ingredienser:

beredning

Börja laga mat med löken. Till de gyllene halvcirklarna, under den sista halvan av tillagningen, lägg till vitlök choked och låt det springa av. Vispa såsen från ägg och gräddfil, krydda det till smak. Värm upp den oljda bakfatet innan du lägger ut dumplingsna - det här hjälper de halvfabrikata inte hålla sig till botten. Efter att ha fördelat ravioli över ytan lägger du ett lager av lök på toppen och häll sedan allt över med gräddfilssås. I slutändan, strö skålen med riven ost och placera i en uppvärmd till 200 graders ugn i 35-40 minuter.

Hur läckra att baka dumplings i ugnen?

Vill du ge en enkel pelmeno gryta av italiensk chic? Häll sedan dumplings med alfredo sås. Ett sådant recept kommer emellertid att kräva lite mer ansträngning än en maträtt med äggsyra gräddsås, men resultatet kommer helt att återspegla dina ansträngningar.

ingredienser:

beredning

Smälta smöret i pannan och häll grädden på den. När den senare börjar tjockna, ta av disken från elden, häll osten och vänta tills den smälter helt. Prova den färdiga såsen och krydda till smak. Fördela dumplings i varm form, häll all sås och lägg i förvärmd till 190 graders ugn i 40-45 minuter.

Receptet är bara grunden för att spela fantasin. För en förändring i såsen kan du lägga till stekta svampar, spenatgrönsaker, bacon eller en mängd torkade örter - variationerna är oändliga och därför kan det på bordet från tid till annan vara en maträtt med en annan smak.

Dumplings i ugnen "Lazy Wife"

Ett annat lata recept innebär att du använder en enkel tomatsås istället för gräddfil, du kan själv förbereda det, eller köpa det färdigt och sedan komplettera med torkade örter, som vi bestämde.

ingredienser:

beredning

Sätt bakfatet i ugnen, värm upp i 200 grader. Fyll grytan med tomatsås och lägg till kakaostarna. Så snart osten börjar smälta, häll de torkade örterna, tillsätt kryddorna, om det behövs. Sätt den frysta pelmeni i föruppvärmd form och häll den med tomatsås, topp med hård ost och lägg allt att baka i 40 minuter.