Villa Dolores


I Uruguay huvudstad kommer du att kunna besöka en fantastisk plats som vuxna och barn älskar. Det handlar om en liten, men mycket intressant zoo, Villa Dolores. Här kan du lugnt, trivsamt och kognitivt spendera tid med hela familjen och bekanta dig med representanter för olika slags djur.

Från historien

I slutet av XIX-talet var Villa Dolores ett rykteparas egendom. Ägare, att diversifiera sina liv, och också sticka ut bland andra rika grannar, bestämde sig för att skapa sin egen exotiska plantskola. Dess första invånare var racoons och påfåglar. Samlingen av hemdjuren växte med tiden, lejon och zebror dök upp i den. Efter ägarnas död överfördes djuren, som själva villaen, till stadens myndigheter. Härskarna bestämde sig för att inte förstöra en sådan fantastisk djursamling och skapade en zoo som är öppen för besökare även idag.

Vad ska du se?

Villa Dolores är mycket mindre än andra djurparker i landet. Dess territorium tar ett litet kvartal. Trots detta finns det cirka 45 djurarter i höljena: giraffer, lejon, lamaer, zebror, elefanter etc. Zooet är uppdelad i tre delar: i de första - fiskarna och ormarna, i andra - papegojorna och svanarna, i de tredje rovdjur och exotiska representanterna för faunan.

För besökarnas bekvämlighet på området finns flera lekplatser, cafeteria, bänkar och fontäner. Denna fantastiska plats är öppen hela dagen, så du kan sakta, positivt spendera tid i det med små barn och njuta av din semester .

Hur kommer man dit?

Nära Dolores Zoo ligger busshållplatsen Alejo Rosell y Rius, som nästan vilken buss som helst kan ta dig. Om du går ut på en privat bil, måste du köra längs Gral Rivera Avenue till korsningen med Dolores Pereira Street.