Fleråriga blommor till blomsterbädden

Med hjälp av blomsterbäddar kan du göra webbplatsen inte bara en ljus och vacker bit av trädgårds konst, men också lägga till komfort. För att skapa kompositioner från växter använder de barrträd, prydnadsföremål och prydnadsblomning. Idag kommer vi att stanna vid de fleråriga blommorna till blomsterträdgården.

Vilka stauder att välja?

Fleråriga blommor för en blomsterbädd bör väljas utgående från vilken typ av en blomsterbädd du ska plantera. Vackra blomma sängar av stauder kan skapas i följande stilar:

Vackra blomma sängar av stauder: tips för trädgårdsmästare

Även om din blomsterbädd bara består av fleråriga, betyder det inte att du plantat växterna en gång för alla. Dessa växter förlorar inte sina dekorativa egenskaper och tackar dig med riklig blomning, du bör ändra dem vartannat år. Bland sådana växter är floxen till exempel subulerande. Om du inte ändrar det under en längre tid kommer glades att bildas i busken efter de döda bladens fall. Därför gräver du en gång om året och delar upp plantan i mindre delar och planterar den sedan igen.

Vissa perenner kräver inte en transplantation under lång tid. Dessa är till exempel värdar, astilber eller anemoner. Något markskydd täcker inte heller en årlig transplantation från dig. Dessa inkluderar viviparous, periwinkle, arabiska och timjan.

För att säkerställa att din blomsterbädd har ett presenterbart utseende året runt, bör du välja växtarterna korrekt. Det är bättre, när några börjar blomstra tidigt på våren, och resten lite senare efter varandra, då blomman alltid kommer att vara vacker och ljus.

Hur man gör en blomsterbädd av stauder?

När du har plockat upp fleråriga blommor till blomsterbädden kan du börja plantera dem. Detta bör ske i flera steg:

  1. Platsen för plantering bör noga förberedas. Alla ogräs utgrävs med rötter. Jord är förberedd på detta sätt: Clayey tung jord behandlas med sand, men för lätt jord bör förbättras med stenmjöl eller lera jord.
  2. Det är nödvändigt att lossa marken väl innan du gör en blomsterbädd av stauder, då blommans tillväxt blir snabb och blommande - riklig. Lossa gafflarna till ett djup av ca 35 cm. Samtidigt är det nödvändigt att blanda bra kompost, sand och jord.
  3. Vi ritar en ungefärlig plan för landning på platsen. Vi uppvisar växter enligt denna plan. Det är bättre att plantera minst tre prover av varje växtart.
  4. Vi tar försiktigt ut växten från potten och planterar den i den beredda brunnen. Försök att inte skada hästar, efter plantering är det nödvändigt att bevattna rikligt.
  5. Plantera växterna på ett sådant sätt att jordens jordyta är i nivå med kanterna på landningshålet.