Pläterar med pumpa i ugnen

Placinda är en traditionell maträtt av moldovansk mat, som är en tunn rund kaka med fyllning. Den kan framställas av jäst, puff eller osyrad deg. Och som en fyllning, ostmassa, potatis, kött etc. används oftast. Vi ska berätta för dig hur du förbereder plats med pumpa i ugnen.

Receptet placeras med pumpa i ugnen

ingredienser:

För provet:

För fyllningen:

beredning

Så först tillag en deg för placinds med pumpa och förvärm ugnen i förväg. I en skål, sikta mjöl, något värmd kefir, släng lite salt, socker och torrjäst. Spred sedan en bit mjukad smör, blanda ordentligt och täck med en handduk. Vi lägger degen på den varmaste platsen och väntar på att den kommer upp. Den här gången bearbetar vi pumpan, gnuggar den på en stor rivare och rengör den i kylskåpet. Ta sedan degen, knäda den och rulla den på bordet med en rullpinne. Därefter lägger du den färdiga pumpan på ett godtyckligt sätt, strö över socker och vrid den ena änden till en korv. Det resulterande arbetsstycket är inslaget i en cirkel, lägg det på ett bakplåt och täck det med ett slagen ägg. Vi skickar den till ugnen och bakar en jäst placine med en pumpa i 30 minuter.

Placinda med pumpa i en puff bakverk ugn

ingredienser:

beredning

Pumpa rengörs, strimlas på en stor rivare, ströms med lite salt och läggs åt sidan. I kefirhällen lite salt och läsk, tillsätt ägget och rör om. Mjölssiffror, lägg till bulk och blanda mjukt degen. Vi delar upp det i flera delar och bildar en boll från var och en. Rulla sedan ut ett tunt skikt, halvt provet är smurt med smält smör och viks i hälften. Med en rullpinne rullar vi lite pannkaka, smörj den igen med olja och fördel pumpan ovanifrån och strö över socker. Täck det andra lagret, förberedt exakt på samma sätt och bilda placinda. Överför disken till bakplåten och skicka den till ugnen i 25 minuter. Därefter skär skålen i små bitar, låt den svalna och servera den till bordet.