Pizza degen med mjölk

Trots det faktum att mjölk i det traditionella receptet för pizza basics inte är välkomnat på något sätt (och italienarna skulle förmodligen vara förskräckta för att lära sig att våra värdinnor utövar sådana recept) visade det sig faktiskt att användningen av mejeriprodukter inte var så det gör ont i framtiden för pizza. Dessutom kan pizza på mjölk utan jäst alls.

Reglerna för blandning och i allmänhet arbetar med testet skiljer sig inte från de som vi tidigare beskrev: vi siktar mjölet innan du lagar mat, för att bli av med eventuella skräp och mätta produkten med syre, vi ätte degen i minst 20 minuter, då måste vi lämna den "vila" så att den blir mjukt och elastiskt.

Tiden för att baka basen för pizza på mjölk skiljer sig inte från den klassiska versionen: 8-10 minuter eller till guldbrun vid maximal temperatur.

Recept på pizza på mjölk

Degen för pizza enligt detta recept kommer inte att visa sig frodigt och luftigt. Detta alternativ är lämpligt för älskare av italiensk mat på en tunn och krispig grund.

ingredienser:

beredning

Mjölk värmdes till att värma och spädas i socker och jäst och väntar tills massan börjar skumma. I mjölkblandningen tillsätt ägget, en nypa salt, vispa och täcka det siktade mjölet medan du blandar framtida deg. Vi bildar en boll från pizzabasen, lägger den i en smurt behållare och täcker med en våthandduk, lämnar den på en varm plats i 1,5-2 timmar, eller tills degen är fördubblad i storlek.

Recept på pizza deg på sur mjölk

Pizza, vars recept är baserat på sur mjölk, visar sig vara extremt luftig, och användningen av sur mjölk i matlagningen kommer att dra nytta av att använda den gamla produkten.

ingredienser:

beredning

Sur mjölk något uppvärmd, till en knappt varm, och tillsätt en tesked soda. I kölvattnet av läsk, häll i 1 msk. sked grönsak eller olivolja, lägg till ett ägg.

Blanda siktat mjöl och salt i en separat skål. Gradvis hälla de flytande ingredienserna i de torra, knäda degen som inte kommer att hålla fast vid dina händer. Sätt degen i en smurt maträtt och låt "vila" i värmen i minst 15-20 minuter, varefter basen kan rullas säkert och kompletteras med tomatsås och eventuella fyllningar efter smak.

Pizza i en stekpanna på mjölk

Om du inte har en ugn eller en speciell önskan att röra med det, kan en vanlig panna bli ett alternativt sätt att laga pizza. Degen som kokas på detta sätt kommer att förbli tunn och krispig, och den kommer inte att vara mycket annorlunda än den från ugnen.

ingredienser:

beredning

Vi siktar mjölet på en ren arbetsyta. Vi gör ett "hål" i kullen, där vi häller 100 ml varm mjölk, lite smält smör för elasticitet, tillsätt ett ägg och en nypa salt. Vi knådar en tillräckligt brant deg, rulla den i en skål och lämna den under en fuktig handduk i 20-25 minuter.

För att säkerställa att pizzabasen är väl stekt, ska degen rullas tunt nog. Stek basen på vegetabilisk olja från ena sidan till en gyllene färg, vrid sedan och lägg på den stekta sidan fyllningen för att smaka. All snabb pizza i stekpannan är klar!