Dagregim av en månad gammal bebis

Överensstämmelse med dagens regim är extremt viktigt för ett nyfött barn i alla åldrar. Under de första månaderna genomgår barnet anpassning till nya livsvillkor. Korrekt organiserad kost, sömn, promenader, bad och kommunikation med föräldrar hjälper honom att snabbt anpassa sig till livet utanför moderns kropp.

Dessutom är dagens regim också viktigt för en ung mamma. Många kvinnor noterar att de inte hade tid förrän de bestämde sig för en viss tidsram. I den här artikeln kommer vi att berätta för hur du ordentligt organiserar regimen för dagen för en månad gammal bebis om amning och artificiell utfodring, vilket kommer att bidra till sin fulla och omfattande utveckling.

Hur korrekt att organisera ett sätt på dagen för det månatliga barnet?

Största delen av dagen - ca 18 timmar - sover en baby i 1 månad. När barnet vaknar spiser han och studerar världen ett tag. I de flesta barn är vakttiden mellan matningar inte längre än en timme.

När det gäller näring tror moderna läkare att barnet bör matas med bröstmjölk när han vill. I genomsnitt är antalet feeds på begäran 8 gånger om dagen. Om smulan är på IW, ska den matas var tredje 3-3,5 timmar. Vid en tidpunkt kan barnet dricka från 50 till 90 ml av den anpassade mjölkformeln, det är viktigt att inte överföras barnet - det blir ofta en orsak till uppstötningar, förstoppning och andra problem i mag-tarmkanalen.

På kvällen, strax före den sista utfodringen och lägger sig, bör barnet badas i ett speciellt barnbad. I vattnet måste du först lägga buljonger av medicinalväxter, som kamille, sträng eller celandine. Dessutom bör ett månadigt barn gå utomhus dagligen. Vandringstiden ska vara ca 1,5 timmar på vintern och dåligt väder och i sommarvärmen är det nödvändigt att gå med barnet så länge som möjligt.

I de korta perioderna med vakenhet med en smula är det nödvändigt att ständigt prata, visa honom ljusa leksaker och försöka fånga ögat. Dessutom ungefär 30 minuter före matning, mamman ska göra barnet, den så kallade "mor" massage - lätt sträckning av lemmar, mage och rygg.

Ungefärliga alternativ för att organisera läget för dagen för ett månad gammalt barn efter den timme som du kan se i följande tabell: