Baby tårar efter att ha ätit

I de fall då barnet efter en måltid har illamående och kräkningar kan det vara ett tecken på någon sjukdom. Det är mycket farligt när uppkast hos barn upprepas, men även enskilda fall kräver noggrann uppmärksamhet. Ibland är barnet själv rädd för en sådan reaktion av hans kropp, och ibland föräldrarna panik och vet inte vad som kan hjälpa till i sådana fall.

Varför sprider barnet efter att ha ätit?

Kräkningar, som ett symptom, kan uppstå som ett resultat av olika sjukdomar i mag-tarmkanalen och metaboliska sjukdomar. Det kan också framstå som ett tecken på berusning med tarminfektion eller på grund av hög kroppstemperatur, som orsakas av virussjukdomar. Om kräkningar i ett barn åtföljs av smärta vid beröring till underlivet - dessa är huvudskyltarna för akut blindtarmsinflammation. Oftast uppstår detta symptom när maten förgiftas av dålig kvalitet eller när det finns en allergisk reaktion på mat och medicin. Man måste komma ihåg att det aldrig är värt att tvinga ett barn att äta mer än han vill. I sådana fall, på grund av överbelastning av matsmältningen efter att ha ätit, kan han uppleva illamående och kräkningar.

Kräkningar hos spädbarn

I en baby kan kräkningar efter att ha ätit vara mer funktionell och manifesterad i form av upprepning. Detta är helt normalt för en nyfödd om det inträffar 2-3 gånger om dagen och i små mängder. Regurgitation vid denna ålder kan indikera egenskaperna hos strukturen hos de övre delarna i matsmältningssystemet, såväl som manifest i händelse av överfeeding eller när barnet sväljer luft under utfodring. Men det bör noteras att det inte skulle påverka crumbs beteende och välbefinnande i allmänhet. För att barnet inte har någon regurgitation efter att ha ätit, omedelbart efter matning, är det nödvändigt att hålla barnet i upprätt läge. Och i fall då uppstötning sker ska barnet vändas i sidled och hålla toaletten och munen. Om barnet i de första månaderna av livet ofta och rikligt regurgitates efter att ha ätit, är det möjligt att detta kan vara ett tecken på pylorisk stenos, en utvecklingspylorisk sjukdom i magen. Fountain-liknande kräkningar i stora mängder i ett barn under måltiden är möjlig med en spärr av gatekeeper, vilket förhindrar regelbunden tömning av tarmarna. Också ofta upprepning är ibland karakteristisk för sjukdomar i centrala nervsystemet.

Om ett barn är sjuk eller kräkningar inträffar efter att ha ätit, är det bäst att söka hjälp från en barnläkare. Och med en riklig kräkningsreaktion är det inte överflödigt att ringa en "ambulans".

När ska jag ringa till en läkare?

Behandling av kräkningar hos ett barn

Före ankomsten av specialister bör barnet erbjudas att dricka i små sippor så mycket flytande som möjligt, för att förhindra uttorkning av kroppen. Detta kan vara vanligt dricksvatten eller mineral utan gas, samt varmt te med pepparmint eller citronbalsam.

Läkaren vid ankomst kommer att göra den nödvändiga undersökningen av ditt barn och avgöra vad som kan orsakas av illamående och kräkningar. Som ett resultat av tydliga skäl, vare sig smittsamma eller giftiga, kommer de att rekommenderas lämplig behandling.

Under behandlingen bör barnets näring i regel bestå av flytande kokta porridge, torkat bröd, fruktpuré och yoghurt. Då, när barnet blir bättre, gå gradvis vidare till fastare mat, så att matsmältningssystemet återupptar normalt arbete.