Symptom på uttorkning hos ett barn

Ibland är sjukdomar inte så hemska som konsekvenserna de kan leda till. Och eftersom människokroppen består av 70 procent vatten är det mycket farligt att dehydrera, det vill säga förlusten av en stor mängd vatten, vilket påverkar arbetet hos alla organ och system. Oftast förekommer uttorkning som ett resultat av en smittsam sjukdom i mag-tarmkanalen och hög temperatur, men det kan också uppstå som ett resultat av ökad svettning och lång exponering för solen.

Dehydrering är särskilt farlig för barn och äldre, eftersom själva kroppen inte fungerar stabilt. Alla mödrar behöver veta hur man bestämmer uttorkning hos ett barn.

Därför i denna artikel kommer vi att överväga hur uttorkning uppenbaras i barnet, det vill säga vi studerar dess tecken.

Symtom på uttorkning hos barn

Eftersom uttorkning är en progressiv process är den mild, måttlig och svår, vars symtom måste kunna bestämmas.

Symptom av mild grad:

Svåra symtom:

Att bestämma uttorkningen av kroppen hos barn med de första tecknen bidrar till att börja behandlingen i tid, eftersom det kan leda till njursvikt (utveckling av njursvikt) och hjärnan, ackumulering av skadliga ämnen och förändringar i kroppens kemiska balans, särskilt för små barn.

När du bestämmer tecken på uttorkning, var inte rädd för att gå till läkarna, under sjukhusets villkor kompenseras vattensaltbalansen snabbare med hjälp av droppare.