Lecho från gurkor till vintern

Lecho - en maträtt som kommer från ungerska kulinariska traditioner, är nu populär i många länder. På vissa sätt är denna mat påminner om den franska ratatouille.

Lecho har ingen fast formel, men dess oföränderliga och obligatoriska komponenter är paprika, tomater och lök. Dessutom kan den ungerska lecho innehålla andra ingredienser (till exempel fläsk, korv, kycklingägg) och olika grönsaker, inklusive till exempel morötter, korgar och gurkor.

I Ryssland och resten av post-sovjetiska rummet har lecho receptet varit föremål för praktisk omprövning över tiden, denna maträtt är som regel kokad mycket tjockt, i vegetarisk version och skördad för vintern.

Berätta för dig hur du förbereder lecho från gurkor och hur man förbereder det för vintern.

Recept lecho av gurkor med paprikor och tomater

ingredienser:

beredning

Skalade lökar och morötter lätt stek eller spara i vegetabilisk olja i en djupfrystspanna över medelvärme. Oljor ångrar inte.

Tomatar, söt och bitter peppar, låt oss gå igenom köttkvarnen (eller använd en mixer, kombinera). Den resulterande blandningen saltas till smak, tillsättes alla kryddor och omrör, sätt i en kastrull till koka. Vi lägger samma gurka i skivor, varefter vi lagar mat i ytterligare 3 minuter. Lägg till lök-morot sauteing.

Vi lägger vitlök i steriliserade burkar, och sedan - grönsaksblandning med gurkor. Vi stänger burkarna med steriliserade lock. Vi sätter i ett bassäng med vatten och steriliseras i 20 minuter efter det kokande vattnet i bäckenet. Vi vrider eller rullar upp locken och lägger burkarna upp och ner. Skydda med en gammal kåpa tills den är helt nedkyld. Vi lagrar konserverad mat vid plus temperatur. Under den kalla årstiden, särskilt i slutet av vintern och på våren, är dessa grönsaksberedningar bra för vår meny.

Förresten, istället för eller tillsammans med gurkor kan du använda för att förbereda lecho unga zucchini.

Istället för tomater i matlagning lecho av gurkor på vintern kan du använda tomatpasta i denna version innan du kokar, späd tomatpasta med vatten till konsistensen av flytande gräddfil. Försök att välja tomatpasta utan konserveringsmedel, denna produkt - i sig en utmärkt konserveringsmedel.

Recept lecho av gurka för bevarande för vintern

ingredienser:

beredning

Ta bort stammar och frön från peppar. Låt oss hoppa över tomater och peppar genom köttkvarn, hugga vitlök fint. Gurkor och skalade lök skär i cirklar. Tomat-pepparblandningen kokas i en gryta med tillsatt socker och kryddor i 3 minuter efter kokning. Tillsätt de skivade gurkorna och koka i ytterligare 8 minuter. Tillsätt vegetabilisk olja och ättika. Lök och vitlök fördelas i steriliserade burkar. Därefter lägger vi den färdiga grönsaksmassan med gurkor. Bankerna rullar och vänder om. Täck med en gammal filt tills den är helt nedkyld.

Lecho serveras bra med kött- eller fiskrätter, såväl som ris, pasta och andra sidorätter, inklusive baljväxter. Sådana kombinationer är speciellt intressanta för vegetarianer med olika bakgrund.