Manteldeg

Vi kommer att erkänna, vanliga pelmeni och vareniki har stört - krafter är inte närvarande på dem att se. Det skulle också vara önskvärt något liknande: gott, näringsrikt, kött, men annorlunda än den pall. Förbereda Manti - det är inte så svårt, resultatet är säkert att behaga de som gillar att äta bra. Juicy, juicejukt kött med lök, doftande med kryddor, tunn, ångad deg, som verkar smälta i munnen - det viktigaste är att kunna stanna i tid.

Den högra manteln

För att göra denna maträtt till en favorit och vill laga mat oftare följer vi instruktionerna från specialister.

Den första hemligheten är gott kött. Oftast är manties förberedda med en blandning av fläsk och nötkött, även om det i originalet självklart bör finnas malet kött från lamm. Du kan dock experimentera här genom att blanda köttvarianter i olika proportioner, huvudvillkoret - köttet ska vara friskt.

Den andra hemligheten är lök och andra grönsaker. Luke behöver mycket. Smaken av manti, liksom smak av pilaf, bör balanseras, så den perfekta andelen malet kött och lök är 1,5: 1.

Den tredje hemligheten - överdriv inte det med kryddor. Bara salt, lite nybakad peppar och torkade örter - också lite. Tja, och viktigast av allt - degen borde vara rätt. Berätta hur man gör rätt degen för mantor.

Alternativ enkelt

Den enklaste versionen är degen för manti endast från mjöl och vatten. Hjälpkomponenter - salt och magert olja. Denna deg knådas ganska snabbt.

ingredienser:

beredning

Vatten läggs i kylskåpet ett tag men inte överkylning - 10 grader kommer bara rätt. Tillsätt vegetabilisk olja och blanda väl. Vi siktar mjölet och saltet i en skål och smälter gradvis i vatten och blandar degen. Med en gång med dina händer - degen griper ganska snabbt, men du måste knäda den till den maximala täta konsistensen. När den elastiska, glänsande degen inte håller fast vid ytan och fjädrar hårt - det är klart.

Alternativ två - ägg bakverk

Naturligtvis kan du knäda degen för manta strålar utan ägg, men äggdeggen är mycket mer elastisk. Det är lättare att rulla smidigt och det sträcker sig lättare, vilket innebär att du inte kan skulpta inte bara enkel manti, men också vackra, festliga alternativ: fisk, pigtails, rosor och annan skönhet.

ingredienser:

beredning

Naturligtvis kommer provets del att vara liten, om du vill öka den, räkna tillsatsen av mjöl med en hastighet av 120 gram per genomsnittligt ägg eller ett par äggulor. Ägg försiktigt med mitt vatten vid rumstemperatur med tvåltvätt, hur man sköljer och torkar. Vi bryter in i en skål, salt och lämnar i några minuter. Vi häller i oljan och slår blandningen väl. Vi siktar mjölet gradvis, gradvis förtjockning degen. Det kommer att visa sig mycket tätt och ganska tufft - var inte rädd. Det är den här degen för manteln som sträcker sig bra, receptet garanterar att det inte gör det rivs under mantelberedning.

Moderna enheter kommer till räddning

Om det inte finns tillräckligt med tid, eller om du inte vill störa provet eller om du inte vet hur du ska äta degen ordentligt, så kommer uppfinningar som är utformade för att göra livet enklare för hemmafruar till ditt hjälpmedel. Du kan förbereda degen för manti i brödtillverkaren. Ta ingredienserna från föregående recept, öppna brödtillverkaren, häll det siktade mjölet i skålen (det är bättre att göra det två gånger). Vispa ägg med salt och olja och häll i mjöl. Följ sedan instruktionerna till brödtillverkaren - ställ in önskat läge och ställ in tiden. Medan degen förbereder dig kan du klara av fyllningen.