Design av en korridor

En harmonisk och funktionell hall kommer att skapa ett positivt första intryck av huset. Korridorns inredning ska dölja alla brister i torget, göra rummet organiserat och bekvämt.

Modern design av korridoren

Takets utformning i korridoren är mycket viktigt, för ofta är belysningen i korridoren inte tillräckligt och du behöver förstärkt belysning ovanifrån. Med upphängda tak kan du installera så många belysningsapparater i ytan som möjligt, vilket gör rummet ljusare och visuellt rymligare. Olika designidéer på taket i korridoren kan appliceras med dekorativa plaster på grund av de olika färgerna och relieferna.

När du utformar golv i korridoren, måste du välja ett fuktresistent material, eftersom det här är den plats som människor går in i gateskor. För detta ändamål är plattan lite mörkare än den nyans med vilken väggarna är färdiga. Du kan använda flera typer av beläggning på golvet i korridoren och dela därmed entrén i zoner.

Designkorridor med trappor ska kombineras med stilen på rummet. En stege är ett objekt av nödvändighet och ett inslag av inredning. Det kan vara trä eller öppen metall, glas eller krom, rak eller med jämna avrundade former. I alla fall kommer trappan att locka uppmärksamhet.

Vid utformning av en lång smal korridor är det bättre att välja ljus nyanser för att expandera det, när belysningen använder flera kraftfulla taklampor. En märkbar ökning kommer att ge användningen av en spegel på väggen och ett glatt golv. I denna hall på väggarna kan du placera bilder eller bilder.

När du utformar en hörnkorridor behöver du använda ledigt utrymme kompetent. I nischer är det bättre att installera alla nödvändiga möbler i ett enda ensemble. Du kan montera ett hörnskåp med rundade kanter eller en kompakt hängare och en spegel med en kantsten.

Vid utformningen av en liten korridor måste du hantera med en konventionell hängare och flera hyllor för små saker och en piedestall för skor. Belysning kan placeras längs omkretsen av väggar eller tak.

Korridor design idéer

Den moderna marknaden erbjuder ett stort urval av väggdekorationsalternativ i korridoren, beroende på rummets design. Det mest populära alternativet - vinyl tapeter med en mängd olika ritningar. Dekorativt gips skapar en marmor effekt eller simulerar sammet, sandsten, siden. Den passar bra i korridorns design med en sten som används för fragmentarisk lining av öppningar, speglar eller andra inredningsdetaljer. Väggpanelerna upprepar antingen trädets konsistens eller skapar ett stort reliefmönster på ytan.

I korridorns konstruktion används en båge ofta för att öka utrymme och konsolidera utrymmen. Det kan bli en prydnad på inredningen av lägenheten. Bågformar kan vara trapesformiga, ovala eller icke-standardiserade. Originalen ser ut som en bred halvbåge eller en figursöppning i form av en våg. Bågen kan kombineras med en rad hyllor, utrustade med bakgrundsbelysning.

Korridornas klassiska design antar ljus pastellfärger, insatser från förgyllda eller bronstillbehör. I belysning finns sconces, lampor. I dekoration av väggar eller tak kan användas stuckatur. I rummet design användes målningar, speglar, antikviteter, figurer, eleganta möbler, smidda element eller naturligt trä.

Korridoren är det anslutande elementet i lägenheten, och ägarens visitkort, så att man väljer möbler, täcker väggarna och taket, korrekt belysning gör det möjligt att uppnå rummets funktionalitet och ordningen i den.