Lecho från en tomat för vintern

Lecho är en ganska populär vegetabilisk maträtt som kom till oss från Ungern. Huvudingredienserna i detta mellanmål är alltid bulgariska paprika och tomater. Men dessa dagar förändras recepten av denna maträtt ofta, den är beredd och tjock och mer flytande, söt och lite kryddig. Låt oss överväga flera sätt hur man förbereder lecho från en tomat för vintern.

Lecho av morötter och tomater

ingredienser:

beredning

Bulgarisk peppar tvättas väl, vi tar bort peduncleen, vi tar bort den från frön och strimlar av tunna ränder. Morötter rengörs och gnids på en stor rivare. Skölj huden noggrant med tvättade tomater och släpp dem en minut i kokande vatten. Renade tomater skärs i små bitar, läggs i en kastrull och släcker elden.

Koka tomater och slipa sedan genom en sik för att bli av med fröerna. I den färdiga tomatsaften kastar vi salt, kryddnejlika, peppar och blandade ärter. Beredda bulgariska peppar och morötter sätta i en annan panna och hällde snyggt med varm tomatjuice. Alla brunnsmixen, koka upp och koka blandningen i ytterligare 5-10 minuter.

Vid den här tiden förbereder vi burkar: tvätta dem, sterilisera dem på något sätt och sätt dem på en ren kökshandduk. Klar lecho av tomat för vintern läggs ut i en varm form i den förberedda behållaren, vi täcker med lock och steriliserar burkarna. Sedan förseglar vi det, vänd det och linda det tills det svalnar helt med en varm filt.

Lecho av äggplantor och tomater

ingredienser:

beredning

Tomater tvättas och krossas med en bländare, efter att ha tagits bort från huden. Lök rengörs, strimlas med halva ringar och blötläggs i 10 minuter i kallt vatten.

Och nu vänder vi till aubergineberedning: det är bäst att välja unga grönsaker för lecho, eftersom de är tätare och mycket smakligare. Vi skär äggplantor i små kuber.

Nu sätter vi tomatpuré i en kastrull, vi slänger salt, socker och häller ut vegetabilisk olja. Lägg till ett doftande laurelblad och några ärter av svartpeppar. Lägg sedan disken med innehållet på elden och koka i ca 20 minuter.

Efter denna tid tillsätt morötter, lök, äggplantor och grönsaker i cirka 15 minuter. Häll i ättikan i slutet av beredningen, blanda försiktigt allt och lägg det i steriliserade burkar. Täck behållaren med lock och sätt i en stor kruka med vatten. Sterilisera vid en vattentemperatur på 90 grader i ca 30 minuter. Därefter rullar locken upp och avlägsnas efter kylning i flera veckor på en sval plats.

Lecho med gurkor och tomater

ingredienser:

beredning

Bankerna är förberedda i förväg: tvättas och steriliseras. Mina tomater, torkade och snurrade genom köttkvarn. Vitlök rengörs och finstrimlas och gurkor skärs i halvsirklar. Lägg sedan tomaten i en gryta, häll socker, salt, peppar och koka på en liten eld i 15 minuter. Därefter tillsätt gurkorna och koka i ytterligare 10 minuter. Häll i slutligen i ättika, tillsätt vitlöket, häll massan över burkarna och rulla dem. Omkring en månad senare kommer mellanmålet att vara klart.