Kompatibla livsmedel

När man talar om produkternas kompatibilitet för viktminskning, menar de i de flesta fall grunden för separat näring. Trots att många forskare vägrade principerna för detta system, tack vare hennes övervikt och Alla Pugacheva, Larisa Dolina och många andra damer som en gång var "pyshkami" överträffade. Bedömning av deras resultat är detta system fortfarande effektivt. Vi kommer att överväga i detalj matens förenlighet när du förlorar vikt.

Kompatibel mat för viktminskning - separata måltider

Grunden för detta system är teorin, enligt vilken kroppen behöver olika enzymer för att smälta olika typer av mat. För proteinprodukter - en sur miljö, för kolhydrater - alkalisk. Man tror att om man tar inkompatibla produkter på en gång finns det fermentationsprocesser, och kroppen är ganska svår att klara av matsmältningen.

Det är därför, enligt teorin om separat näring, det är nödvändigt att ta proteiner och kolhydrater (dessa är villkorliga begrepp) vid olika tidpunkter, så att kroppen lätt kan klara matets matsmältning.

Kompatibla produkter med rätt näring

I denna teori är alla produkter uppdelade i tre kategorier: "proteiner", "kolhydrater" och "neutrala produkter". Kompatibilitet för produkter för viktminskning beskrivs med flera enkla regler:

 1. Mejeriprodukter och frukter är absolut inte kompatibla med varandra eller med andra livsmedel, och de ska tas separat.
 2. I en måltid är det förbjudet att äta både söt och stärkelse - söt gröt är avvisad, liksom bröd med chokladpasta eller sylt.
 3. Mellan måltiderna ska vara en paus på minst 2-3 timmar, i alla andra fall finns det risk för att inkompatibla produkter fortfarande kommer att mötas i magen.
 4. Villkorliga proteiner (en kategori som innehåller fjäderfä, kött, fisk, ägg) och konditionerade kolhydrater (alla mjölprodukter, makaroner, bröd, potatis, etc.) bör tas exceptionellt från varandra. dvs Begreppet "smörgås med kött" eller älskad av många dumplings i separat mat är oacceptabelt.
 5. Proteiner är förbjudna att konsumeras tillsammans med fetter, det vill säga alla feta typer kött och fisk är strängt förbjudna, liksom en hack, bakad i krämig sås och liknande rätter.
 6. Om du äter kolhydrater eller proteiner, kan du inte blanda på olika sätt med olika typer (det är oacceptabelt att äta potatis med bröd, kött med ost eller äggröra och korv).

För att komma ihåg produktens kompatibilitet för viktminskning, behöver du tålmodigt lära sig nya recept och överge kända, favoritkombinationer. Många människor, för att underlätta en sådan övergång, skriver ut en tabell över produkternas kompatibilitet för viktminskning och dekorerar den med ett kylskåp eller annan framträdande plats så att listan över regler alltid var till hands.

Kompatibla livsmedel

Tänk på vilka livsmedel som är acceptabla i en separat diet när du förlorar vikt. Deras kompatibilitet kan anges i tabellen.

 1. Kött, fisk och fjäderfä. Dessa produkter måste nödvändigtvis vara mager, eftersom kombinationen av proteiner med fetter inte är tillåten. Du kan garnera dem med några icke-stärkelse grönsaker.
 2. Baljväxter. I denna kategori ingår ärter, linser , sojabönor, bönor och liknande produkter. Dessa är stärkelse grönsaker, de kan och bör konsumeras med fetter (oljor).
 3. Orefinerad olja. Detta är den bästa dressingen för sallader.
 4. Socker, godis. Konfektyrprodukter är förbjudna, bara sylt, sirap, sylt är tillåtna. De kan ätas separat.
 5. Bröd, flingor, potatis. Dessa är livsmedel som inte kan ätas med proteiner, bara med icke-stärkelse grönsaker.
 6. Inte stärkelse grönsaker kombineras med nästan alla kategorier av mat.

Att äta på principerna om separat mat ständigt ger dig kroppen lättheten. Du kommer att vara lättare att styra vikten och följa siffran.