Resorts i Australien

Australien är ett fantastiskt soligt kontinentland med oändliga stränder , tropiska skogar och ett unikt djurliv. Australiens orter drar inte bara surfare, utan också vanliga turister som är angelägna om att dyka in i Stilla havets varma vattendrag, njuta av en semester på de vita stränderna på en grön kontinent eller med en bris åktur genom de australiensiska alperna.

De bästa skidorterna i Australien

 1. Perisher Blue . Beläget i sydöstra i den pittoreska nationalparken Kosciusko , är orten en favorit semestermål för australierna. 47 Perischer hissar ger tillgång till 1245 hektar snötäckt territorium. Fyra semesterområden (Perisher Valley, Guthega, Smiggin Hole och Blue Cow) är kända för sin tillförlitlighet och goda snö, vilket gör skidåkning tillgänglig för nybörjare och experter. Förutom snowboard, skidåkning, berg och längdskidåkning kan Perischer kryssas genom kabel och alpinjärnor, promenader längs sju lokala parker, gå till en av restaurangerna eller en nattklubb.
 2. Falls Creek . Det är Victoria största skidort och det tredje största i Australien. Det är cirka 4,5 timmars bilresa från Melbourne . Staden ligger vid foten av berget, varifrån tar det 45 minuter med bil för att nå skidliftarna. För att besöka Falls Creek behöver du en prenumeration, som också är lämplig för skidåkning på Mount Hofam. På grund av relativt mjuka backar och ett litet antal turister är denna utväg idealisk för nybörjare och för medelklassatrottare. Bland de professionella, det mer komplexa Hollywood-spåret, som har en bra terräng som passar för freestyle, har popularitet.
 3. Mount Buller (Mt.Buller) . Denna australiensiska skidort ligger tre timmar från Melbourne och är Australiens mest tillgängliga skidort och en av de ledande destinationerna för snowboard och skidlänningar runt om i världen. 22 liftar kan transportera 40 000 personer per timme. Skidåkare och snowboardåkare får tillgång till mer än 300 hektar terräng med varierad terräng och backar på olika nivåer: mjuka backar för nybörjare, branta för proffs, tre längdskidor, längdskidspår och två slädparker. Dessutom erbjuder orten många sevärdheter, promenader, spa-tjänster, program för barn. Fans av spänning kan delta i tävlingar av skidåkare och snowboardåkare eller gå med på nattskidåkning. Varje vecka finns bobsleigh och jätte slalom tävlingar.
 4. Hotham Alpine Resort . Det är en kommersiell skidort som ligger på sluttningarna av Mount Hotham och de intilliggande bergen som tillhör Great Division Range. Berget ligger ca 350 km nordost om Melbourne. Du kan komma till orten vid Alpine Great Road. Detta är den mest snötäckta orten i Australien med 360-graders utsikt över Alperna. På 320 hektar finns snabba nedfarter, längdskidspår, hopp och parker för släde. 13 liftar ger tillgång till spåren över hela territoriet.
 5. Thredbo . Beläget vid foten av snöfjällen, Australiens högsta bergskedja, är Tredbo känt för sin spektakulära snö. Det är här att inte bara de längsta spåren i Australien ligger, utan också den branta, nästan vertikala. För nybörjare finns det speciella säkra vägar. På expresshissen kan du nå observationstäcket på det högsta australiensiska berget Kosciuszko.
 6. Baw Baw . Bau-Bau är en 2,5 timmars bilresa från Melbourne och är idealisk för familjer. Här hittar du fantastiska alpina landskap, bekväma skidbackar, du kan inte bara åka på skidor, men också på slädar, ta några lektioner i skidskola, åka på en släde som dras av en husky eller åka på vildmark på snöskor.

Bästa Beach Resorts i Australien

Resorter av Great Barrier Reef (Great Barrier Reef)

Världens största korallrev, som är känt för sin spektakulära skönhet och storlek. Det är större än Kinesiska muren och är den enda naturliga strukturen som kan ses från yttre rymden. Tack vare de perfekta stränderna och fantastiska unika faunan har Great Barrier Reef blivit ett av de mest populära turistmålen runt om i världen. Skidorterna är utformade för strandälskare samt för fans av utomhusaktiviteter.

 1. Hamilton Island . Den mest populära bland turister, har sin egen flygplats, 4 hotell och en park med australiensiska djur. Perfekt för dykning, sjökryssning, segling och fiske.
 2. Ödla ö . Den nordligaste av alla orter. Det ligger direkt på Great Barrier Reef, har vackra stränder, lämpar sig för fiske och promenader.
 3. Bedarra Island . Lämplig för en avskild strandferie. Använd den exklusiva tjänsten av denna utväg kan inte mer än 32 personer i taget. På ön kan du också dyka, hyra en katamaran eller en båt.
 4. Hayman Island . En dyr och fashionabel utväg för dem som uppskattar tjänsten på högsta nivå.
 5. Dunk Island . Ett litet mysigt hörn där du kan fiska, åka motorbåt, åka hästar i grannskapet, spela golf, dyka och till och med hoppa med fallskärm. Ön har en barnklubb, så denna utväg kan vara ett bra val för en familjesemester.
 6. Keppel Island . En stor och vacker ö med oändliga stränder är idealisk för dem som inte gillar att sitta still. Anläggningen erbjuder sina gäster många sportaktiviteter: badminton, golf, beachvolleyboll, tennis, aerobics och mer.

Andra badorter i Australien

 1. Palm Cove . Denna utväg ligger på fastlandet i norra Australien, omgiven av många palmer. Det är trevligt att fiska på piren, gå längs sandstranden, köra en katamaran. I Palm Bay finns många hotell och restauranger på olika nivåer, en privat park med australiensiska djur, och många kryssningsutflykter går därifrån.
 2. Gold Coast . 52 km gyllene stränder, 300 soldagar och miljoner besökare varje år. Detta är en av de bästa ställena att surfa i Australien. Bakom den berömda stranden Surfers Paradise är en zon av höghus, restauranger, barer, klubbar och nöjesparker. I söder sträcker de magnifika stränderna: sandiga och lyxiga Broadbeach, Burleigh Heads förtrollar med sin kust, är Coolangatta känd som en favoritplats för surfare. Nationalparkerna Gold Coast Lamington och Springbrook är kända för sina tropiska skogar, imponerande vattenfall och fantastisk utsikt över bergen.
 3. Cairns . Det ligger i norra Australien nära Great Barrier Reef. Lämplig för älskare av orörd natur och avkopplande semester. Här hittar du fantastisk dykning och möjlighet att hyra en båt, gå ut i havet och beundra manater, valar och havssköldpaddor. Från november till maj strömmar kustvattnet med giftiga maneter, men de har tagit hand om gäster och organiserat säkra ställen för badning.
 4. Fraser Island . Detta är en otroligt vacker ö utanför Australiens östra kust med sanddyner, fina sjöar och stora gyllene stränder. Ett bra ställe att surfa på. Ön ingår i UNESCO och bevakas noggrant av lokala, så det är här som "vild" turism är mest populär. För älskare av komfort på ön finns hotell, barer och restauranger.