Hur man ritar en måne?

Månen är jordens mystiska eviga följeslagare. I tusentals år har det rört sig om människans fantasi och fascinerande med sin oerhörda skönhet. Det finns många legender om utseendet på denna nattliga luminary och inte färre versioner om dess inverkan på människans liv som helhet. Många århundraden sedan såg de gamla invånarna på vår planet med glädje och överraskade månens månatliga omvandling. Vad en okänd kraft förvandlar en tunn segel till en stor runda disk, den här frågan har inte givit vila till människor i många år.

Idag vet även barn att månen är en satellit som roterar i sin omlopp runt jorden och lyser upp natthimlen. Med utvecklingen av vetenskapliga och tekniska framsteg lyckades människor få mycket information om vår mystiska följeslagare, till exempel varför månen ändrar sin form, det är för länge sedan ingen hemlighet även för förstegångare och det faktum att vi faktiskt bara ser ena sidan av det - också ett långt etablerat faktum. Men det är därför, hon fängslar och förtrollar med sin skönhet, är fortfarande ett oförklarligt mysterium. Det kan dock vara bättre, och eftersom vi fortfarande inte kan lösa alla universums mysterier, kommer vi att beundra nattlyset och lära oss att rita det.

Vi uppmärksammar flera mästarklasser, hur man ritar en vacker måne i blyertspenna steg för steg.

Exempel 1

Om vi ​​tar hänsyn till det faktum att våra barn ser söta drömmar på natten, men anser inte den stjärnhimmel och månen, så förekommer barnens första bekantskap med den mystiska följeslagaren genom sagor och teckningar. Baserat på dessa överväganden är det första vi lär oss att rita en femåne.

Så ska vi förbereda allt du behöver: ett pappersark, en enkel penna, en suddgummi och en färg och fortsätt.

 1. Först ritar vi en halvmåneform och lägger en horisontell linje i mitten, så att vi har en figur i likhet med bokstaven "E".
 2. Kolla sedan noggrant på bilden och rita ansiktets kontur.
 3. Låt oss dölja detaljerna: rita en glazik och långa cilia.
 4. Efter det ska vi avsluta näsan och munnen.
 5. Tänk nu att vår måne var i det milda omfamningen av ett tunt moln.
 6. Därefter gör satellithaken mer realistisk: vi kommer att klara de knappt märkbara cirklarna.
 7. Torka bort hjälplinjerna och du kan överväga vår skiss redo.

Som du kan se var det väldigt lätt att rita en vacker tecknade måne med en penna. Lägg nu till ljusa färger och fantasera med bakgrunden.

Exempel 2

Om du vill lära dig att rita en riktig måne i penna steg för steg, följ sedan vår nästa steg-för-steg-instruktion.

 1. Titta först på natthimlen eller föreställ dig vår kamrat i all sin härlighet. Dra nu en cirkel på ett pappersark.
 2. Nu har vi det viktigaste att göra: rita kratrar. Du kan upprepa siffrorna som ritats i bilden, men du kan studera bilden på denna satellit och försöka återskapa en mer realistisk bild.
 3. När kratrarna är ritade, ringa återigen huvudkonturerna, torka extra linjerna.
 4. Här är faktiskt vår ritning klar, lämnad att dekorera, lägga till skuggor och små detaljer.

Exempel 3

Om ditt barn visas isoterapi, som en metod för psykokorrering, försök att rita ett nattlandskap. Ett sådant yrke kommer att ge ovärderliga fördelar, presentera fred och ro. Så, låt oss börja.

 1. Först rita en cirkel för månen på toppen av arket och någonstans i mitten av den extra vågiga linjen.
 2. Nu börjar du från den här raden och rita tallarna på konturerna.
 3. Vårt nästa steg är stjärnorna och molnen.
 4. Lägg sedan till några kratrar på månen, torka hjälplinjerna och måla bilden.