Kött Zrazy

Köttzrazy är en populär traditionell maträtt av slavisk mat. I gamla tider var de repulserade, vridda och väl krydda med en mängd kryddor kött. Numera finns det många originella och läckra recept för att laga kött. Låt oss titta på några av dem med dig.

Zrazy potatis med malet kött

ingredienser:

beredning

Hur man lagar kött zrazy Vi tar lök, skal den, sköljer den och finhackar den. Stek det sedan i en uppvärmd stekpanna, med vegetabilisk olja, tills den är guldbrun. Lägg sedan till lökmalet kött, salt, peppar efter smak och blanda noggrant. Vi skalar potatisen, skär dem i skivor, koka dem i saltat vatten tills de är kokta, och gör sedan potatismos. I den kylda potatismassan driver du ägget och häller gradvis i mjölet. Vi blandar allt grundligt, bildar små bollar och smuler dem i mjöl. Därefter pressas varje boll med palmen och vi ger dem formen av plana kakor, i mitten av vart och ett sprider vi den färdiga köttpåfyllningen och försiktigt splinter kanterna. Fry zrazy från potatisar med kött till en crusty skorpe på uppvärmd vegetabilisk olja på båda sidor.

Zrazy kött med ost

ingredienser:

För fyllningen:

beredning

Hur man lagar kött zrazy Ägget bryts in i en djup skål, tillsätt halvgryn, salt och slipad svartpeppar, blanda allt grundligt och piska lätt med en visp. Häll sedan äggblandningen försiktigt i malet kött, tillsätt pressat genom press vitlök och finhackad grön och lök. För fyllningen koka vi ägget, kyla dem, rengör dem från skalet och gnugga med osten på ett grovt rivjärn. Nu, i pannkakorna gjorda med malet kött, sätt lite smör och fyllning, skär kanterna noggrant, ge skivorna form och rulla dem i brödsmulor eller i siktat mjöl. Fry zrazy med ost från manga med kött i en hetpanna, i vegetabilisk olja, tills den aptitretande ljusbruna skorstenen dyker upp.

Kött zrazy med grönsaker

ingredienser:

För fyllningen:

beredning

Vi twist flera gånger genom köttkvarn fläsk, nötkött och skalade lök. Sedan i kokt förkaka vi lägger till rå ägg, salt, pepparmassa till smak och blanda om allt. Nu gör vi påfyllningen: för detta rengörs lök, morötter och zucchini, skärs i små kuber och passeras i vegetabilisk olja tills det är mjukt. Efter tillsats av de tidigare kokta och krossade äggen och gnugga på en stor riven ost. Ta sedan en köttkaka, lägg i mitten av fyllningen och bilda små kakor. Vi släpper zrazes i brödsmulor och lägger dem på ett smurt bakplåt. Baka kött zrazy i ugnen vid en temperatur på 180 grader i 45 minuter, med jämna mellanrum tillsätt lite olja.

Du kan ersätta grönsaker i zrazy, till exempel med svamp. Avslutad zrazy med svamp serveras med gräddfil. Bon appetit!