Houseplant björk

Gröna blad av krukväxter kan uppmana när allt verkar ledsen och grå utanför fönstret. Men många människor förnekar sig själva nöjet att ha ett hem att rensa, att tänka att det handlar om blommor är för besvärligt. Och vem sa att du måste gå på en svår väg? Houseplant björk är bara den perfekta kombinationen av anspråkslöshet och estetisk tillfredsställelse.

Grundläggande information om rumbjörk

Rumbjörkarna har ett vetenskapligt namn - Roicisus, och det finns ett andra populärt namn - rumdruvor. Denna växt är bara en familj av druvor. Att vara en lockig vintergröna buske kan växa med sina stammar med 1-2 meter. Roicissas hemland anses vara Afrika. Eftersom det inte är svårt att bry sig om ett rum, har växten blivit utbredd. Björkarna är inte rädda för partiell nyans, sol, temperaturförändringar och fuktfluktuationer, men minimal omsorg kommer givetvis att ge växten en kraft och göra den välskött och vacker.

Ta hand om en björk

Till att börja med är det viktigt att björken placeras på en lämplig plats. Trots dess uthållighet är sådana extremiteter som direkt solljus, en kraftigt mörkad plats och ett utkast, bättre att undvika. För att bevattna en växt är det ofta nödvändigt att marken alltid förblev fuktig. Också bryr dig hemma efter en björk innebär att du slipper löv och sprayar växten med fukt. Björkträdet i allmänhet älskar väldigt vatten om dimensionerna tillåter, det kan transporteras till ett bad och sköljda löv under en dusch av rumstemperatur. Det är intressant att Roicissus inte känner sig väldigt bekväm ute i luften, till exempel på balkongen. Vårsommarens matning kommer att ha en bra effekt på växten, det räcker för att berika jorden med speciella mineralkomplex en gång i månaden. Också på sommaren glöm inte att lossa jorden. Det är alla de enkla procedurerna - att veta hur man bryr sig om en björk, du kan inte tvivla på att växten blir perfekt bevarad och växer aktivt.

Reproduktion av björk

Reproduktion av ett rumbjörkträd görs ibland genom att dela en busk, ibland används kvistar som klipps på våren för föryngring av växter, för reproduktion, men den vanligaste metoden är utbredning av sticklingar. För att göra detta, skära av skottets spetsar med några mellanrum från rumbjörken och lägg dem i vatten så att de börjar rötterna. Du kan också placera stekarna i en blandning av sand och torv i lika stora proportioner. Under två eller tre veckor lyckas växterna växa.

Sjukdomar i rumbjörk

Inomhus björksjukdom är sällan. Ibland är bladen täckta med fläckar som är karakteristiska för växter som skadas av svampsjukdomar. Om du uppmärksammar i tid, kommer björken inte att dö, det räcker att ta bort bladen som berörs av mögel och att behandla friska delar med ett lämpligt antisvampmedel. Många gånger är ägarnas ägare oroliga över varför Björkträdets husverk förlorar löv, varför de torkar och vissnar. Och här handlar det inte om sjukdom eller skadedjur , utan om analfabeter. Till exempel, om bladen börjar vinka, krulla och falla, så är det troligt att du behöver sänka markfuktigheten och eliminera bristen på syre i den. Om bladen började falla av massivt, innan de blöder, är det troligt att växten har blivit utsatt för låga temperaturer eller starka drag. När det gäller bladtorkar, måste du tänka på bristen på fukt och vid gulning - om en överflöd av gödselmedel. Tja, guling och vissning av de nedre löven borde inte orsaka oro, det är bara en naturlig tillväxtprocess.