Körsbärssylt med en sten för vintern

Om du inte har något emot närvaron av ben i sylt, vilket väldigt komplicerar dess användning i bakning och andra rätter, ge sedan preferens till okokade bär. Tack vare stenens närvaro kan bärens kött inte bara kunna behålla sin integritet utan också att fylla slutprodukten med en mycket mer uttalad smak. I recepten nedan kommer vi lära oss att förbereda en körsbärssylt med ett ben för vintern.

Körsbärssylt med ben - recept

ingredienser:

beredning

Börja med att laga sirap för en framtida sylt, där då vi kommer att insistera på bären. Lös sockret i varmt vatten och koka lösningen tills sockerkristallerna försvinner helt. Ta bort den heta sirapen från elden, strö kirsorna i den. Lämna en kvarts dagar vid rumstemperatur. I slutet av tiden placeras sylt igen över elden, kokas i högst 10 minuter och får svalna i 6-8 timmar.

Samtidigt med steriliseringen av sylt burkar, sätta sylt att koka för sista gången. Fördela den heta syltningen över den färdiga behållaren och rulla upp den. Efter fullständig kylning kan den lagras.

Körsbärssås med en sten "Pyatiminutka" - recept

Produkten, framställd enligt detta recept, kan knappast kallas en sylt i ordets klassiska mening. Dessa är snarare bär i sirap , som har sparat de flesta av sina vitaminer och en ganska tät struktur.

ingredienser:

beredning

För detta recept är det bättre att inte ta en köttig bär, så att körsbären kan suga upp sirapen under en kort matlagningstid.

Innan du gör en körsbärsylt med en sten, gå till bär och bli av med pedicelerna. Förbered sirapen från en blandning av socker och vatten, lägg en bär i den och vänta på koka. Efter 5 minuters kokning med måttlig kokning kan syltet avlägsnas från plattan och fortsätt till konservering.

Tjock körsbärsylt med ben

För en tjock körsbärssylt läggs en lika stor mängd socker till bären. Den färdiga sirapen visar sig vara märkbart tjockare än i tidigare recept och bären behöver inte smältas under lång tid.

Innan du förbereder en sylt från körsbär med ben, kombineras de plockade bären med granulärt socker och lämnas sedan vid rumstemperatur. Efter isolering av saften placeras behållaren med bär över elden och kokas i 10 minuter. Pannan avlägsnas, lämnas för att svalna till nästa dag, och sedan upprepas bryggan igen. Efter den slutliga kylningen kokas en välsmakande körsbärssylt med ett ben och hälls sedan över den steriliserade behållaren.

Körsbärssylt med ben i en multivark

Bröd körsbärsämnen som använder moderna köksredskap är otroligt praktiskt, om bara för att processen kräver minimal delaktighet från din sida.

Strimlad och skalad från kirsebärens svans häll i skålen, somna i socker och efter att ha blandat stänger skålen och lämnar allt i "Quenching" -läget i en och en halv timme. Under den tilldelade tiden kommer sylten att nå sin fulla beredskap utan ytterligare omrörning eller andra manipuleringar som är vanliga för matlagning på spisen. Förutom socker kan du också lägga till kryddor efter eget gottfinnande.

Efter signalen placera behållaren omedelbart för det framtida arbetsstycket för sterilisering. Häll fast sylt på heta burkar, täcka med lock och lämna tills det är helt kylt innan du förvarar det.