Julienne med svamp och kyckling i tårtor

Ett utmärkt mellanmål julienne blir en frekvent besökare på våra festliga bord, men det serveras som regel i kokosrätter eller keramiska former, som en het maträtt. Vi föreslår att du slår svampar i en krämig sås till ett mellanmål, vilket är bekvämt placerat på tartlets och serveras på ett buffébord.

Julienne med kyckling och svamp i tårtor - recept

Låt oss börja med den klassiska kombinationen för julien - svamp med kyckling. Som en svampbas är det vanligt att ta mushrooms, men om du har skogsvampar till ditt förfogande kommer snacket att komma ut ännu mer aromatiskt.

ingredienser:

beredning

Innan du förbereder en julien i tårtor, bör svamparna själva rengöras, och om du använder skogsarter, förkocka sedan. Beredda svampar skärs och sparar på en blandning av oljor tills de inte kommer ut ur överskott av fukt. I detta skede, till svampen bör läggas till de finaste hackade löken och vänta tills det ögonblick när det ändrar sin färg till gyllene. Skär filéen i små skivor och låt dem greppa ihop med steken, men stek inte helt. Överför kyckling och svamp till en maträtt, och häll i mjölet och häll grädden. När den krämiga såsen börjar koka kopplar du den med kyckling och svampar, spred över tartletterna och täck med ett lager ost. Placera tårtor under grillen och lämna tills ostskorpen är brunad. Julienne med kyckling i tårtor bör alltid serveras varm, tills ostskorpan har haft tid att ta tag i.

Julienne med svamp och kyckling i blöta bakverk tartlets

Om du vill laga en vegetarisk version av maträtten, ta bort fågeln från receptet och lämna bara svampar. Återigen kommer även enkla svampar att passa, men svampsortimentet blir mycket mer intressant att smaka.

ingredienser:

beredning

Sätt två stekpannor på elden på en gång: en användning för att skära av svampar skärs i tallrikar med hackade lök och på den andra laga såsen. Till svampen lägger du till filéen i små skivor och låt dem gripa ihop med steken, men steka inte helt. Därefter tillsätt timmerblad, krydda med havsalt och ta av från elden så fort fukt avdunstar. Fritysta mjölet till krämfärg och fyll det med kräm. När såsen blir tjock och börjar koka, häll 2/3 ost, låt den sprida och kombinera allt med svamp. Sprid julien på tårtor, strö över rester av ost och brunad under grillen.