Hur man lagar rullar

Rätter av japansk mat på bara 10 år lyckades vinna en enorm armé av fans i vårt land. Ovanligt läckra och lågt kalori sushi och rullar är näringsrika och användbara. Många hemmafruar strävar efter att behärska tekniken att göra rullar hemma . Och många är intresserade av frågor - hur skiljer sig sushi från rullar och hur man lär sig att förbereda rullar själv?

Rolls är en separat maträtt av japansk mat, en sorts sushi. Rullar skärs i remsor av nori-tang med fyllning. I vissa recept för rullar ligger nori-arket utanför, i andra - inuti.

Det finns så många sorters rullar, nästan alla kan provas i restauranger i japanska köket. Vissa restauranger leder även mästarklasser på matlagningsrullar med foton och videoklipp. I den här artikeln vill vi också erbjuda dig hjälp med hur du gör rullarna själv.

Hur lagar man ris för rullar?

Innan du börjar mata ris för rullar måste den tvättas och hållas i kallt vatten i 20-30 minuter. Därefter häll ris med vatten i ett förhållande av 1: 1,25, täck, koka upp och öka värmen. Vid hög värme bör ris koka i 1 minut, varefter elden måste göras liten. På en liten eld bör ris kokas i 15 minuter. Under hela tillagningstiden kan inte locket öppnas, ej heller bör olja och salt tillsättas riset. Ta bort riset från elden på en sval plats i 10 minuter (öppna inte locket!). Därefter tillsätt 6 matskedar vinäger och punktera försiktigt riset på flera ställen med en träsked. Bara på detta sätt kan du göra ett riktigt löst japanskt ris. Och det är med sådant ris att de bästa rullarna erhålls.

Hur man förbereder Kalifornien rullar?

Detta namn är känt för många, eftersom det är dessa rullar som är den mest populära maträtten i japanska restauranger. Som fyllning för kaliforniska rullar används krabba kött och flygande fisk roe.

Börja med att förbereda rullarna "Kalifornien" du behöver förbereda ordentligt. Du behöver: 3 ark nori-tang, 200 gram ris för sushi, 1 gurka, 1 avokado, 150 gram krabba kött, kaviar flygande fisk, wasabi.

Bambu matta för sushi bör täckas med en matfilm, lägg ett noriark på den och på toppriset. Riset måste vara jämnt så att det ligger i ett enhetligt lager. Nori-arket med ris bör vändas så att riset är längst ner på matfilmen. Nori ark täcka med ett tunt lager av wasabi, ovanifrån skivas i smala remsor av gurka, avokado och krabba kött. Efter det ska bladet med påfyllningen vikas med en matta och ta bort matfilmen. Rullen ska dekoreras med kaviar av flygande fisk, sprida den jämnt över hela ytan. Därefter skall rullen ströas med sesamfrön och skärs i 6 delar.

Receptet på rullar "Philadelphia"

För att förbereda rullar "Philadelphia" behöver du följande produkter: 150 gram ris för sushi, 1 ark tång nori, 1 avokado, 1 gurka, 100 gram lax, 50 gram Philadelphia ost, wasabi, sojasås.

Innan du förbereder rullarna måste du förkoka riset och kyla det.

En speciell bambu matta för sushi bör täckas med matfilm, sätt hälften av algerna på den och sprida ut ett jämnt lager ris på toppen. Nori löv hissen från mattan och vrid riset ner. På tången bör appliceras lite wasabi och sätt Philadelphia ostremsan 2 cm i mitten. På osten ska man lägga några stycken skivad gurka och avokado, fördela dem jämnt genom osten. Efter detta måste bambu mattan försiktigt rullas upp så att rullen inuti är tät och jämn. Matfilmen avlägsnas sedan.

Laxen ska skäras i små tunna plattor, läggas ut över rullen och pressa lätt ner med händerna. Därefter ska rullen skäras i små stänger.

Rolls of Philadelphia kan dekoreras med Tobiko kaviar och serveras med sojasås.

Recept för varmvalsar "Tempura"

Förberedelsen av varmvalsar är en ganska mödosam process. Som fyllning för varma rullar används oftast rökt saltad fisk, avokado och gurka.

Ingredienser: 2 nori löv, 200 gram ris för sushi, 200 gram rökt gädda, risvinäger, brödsmulor, salt, Tempura-blandning (japansk stekning).

På bambu matta, täckt med matfilm, är det nödvändigt att lägga ett ark nori och sprida riset på det i ett jämnt lager. Risbladet bör vändas så att riset är i botten och nori är på toppen. På nori bör sätta stoppet i en platt rand i mitten - remsor av rökt fisk och gurka. Därefter måste du, med en bambu matta, vikma nori-arket med fyllningen i en smal rulle.

Blanda Tempura med vatten och smörj det med rullar. Rul sedan rullen med brödsmulor och stek i en panna. Stekt rulle för att kyla och skär i 6 bitar. Servera med ingefära och sojasås.

Rolls - det här är en bra maträtt, som du kan behandla gäster och behaga hushållet. På grund av låg kalori rullar och deras näring kan denna japanska mat säkert betraktas som kost.