Underlivets form under graviditeten

En kvinna som bär ett barns hjärta väntar ivrigt den tid då det blir möjligt att bestämma barnets kön. Men inte alltid ultraljudsforskning ger ett svar på den här brinnande frågan av flera orsaker - för kort tid vände barnet i fel riktning och så vidare.

Långt sedan det korrekta tecknet på definitionen av kön var underlivets form under graviditeten av en pojke eller tjej. Det är trots allt känt att alla mammor skiljer sig åt i utseende. Låt oss ta reda på om det är värt att lita på tecknen, och vad det här formuläret faktiskt visar.

Underlivets form under graviditeten av en pojke

Det sägs att mödrar som förväntar sig att en pojke har en akut, vanligen lågslagen mage. Om du tittar på en sådan gravid kvinna bakifrån, kommer det inte att vara någon märkbar position, eftersom hon inte suddar ut midjan och fatet.

Formen på buken när en tjej är gravid

I folket menas att tjejer tar bort från sin mamma en del av skönheten. Detta uttrycks i en suddig midja, fettpålagringar på sidorna och en rund mage som liknar en boll. Magen kan även ha en något ojämn, kvadratisk form - allt detta talar för flickan inuti den. Dessutom blir min mamma mer rund ansikte och något bortskämd utseende, särskilt under sista trimestern.

Vad bestämmer faktiskt bukets form under graviditeten?

Läkare vägrar alla slags folktecken som relaterar till förhållandet mellan sex och formen på den framtida moderns buk. Stora mammor, som hade övervikt före graviditeten, har alltid en rund mage och slank, tvärtom, liten och spetsig. Dessutom, om ett litet barn växer upp inuti en så liten buk, så kommer den inte att vara rund på något sätt.

Förutom gravidens dimensioner påverkar bukens form inuti - det kan vara rakt, tvärgående eller snett. De två sista fallen ger en rund, bred mage. Dessutom, om barnet är felaktigt beläget (huvud upp), ser magen rounder och högre, som om "på en tjej". Polyhydramnios är ofta en rund buk, och lågt vatten är tvärtom litet och skarpt.

Om en kvinna har ett smalt bäcken eller problem med den nedre ryggraden, så kommer hon oftast att ha en bukande spetsig mage. Glöm inte placentan - dess främre position släpper bukets form, vilket ger en rundhet.