Hur man lagar manti

Manty är en mycket icke-trivial traditionell maträtt i många kulinariska traditioner i Asiens folk. Strängt taget, manta strålar med hackat kött - det är en boll av malet kött i ett tunt valsat test. Vanligtvis kokas mantor i ångkokning i en speciell ångbåge. Naturligtvis är det idag möjligt att köpa manti-halvfabrikat, som endast kan kokas, i stora bosättningar. Men hemlagade rätter är naturligtvis mer utsökta.

Vad är mantorna beredda från?

Hur lagar du läckra manti? Det är inte så lätt, men inte så svårt. Gourmeter lägg till malet pumpa massa och färska örter till fyllning, använd olika kryddor, servera olika såser. För matlagning behöver du kött, lök och vetemjöl. Du kan göra malet kött från olika djur (biff, lamm, hästkött och jämn fläsk), du kan lägga till kyckling eller kalkon kött, du kan även laga mat med fisk och skaldjur. Fyllningen kan vara fet eller inte. En ungefärlig beräkning är följande: för 1 kilo kött - 4 medelstora löv och ca 1 kilo bra mjöl. Hur man lagar saftiga manti? För det första bör kött inte vara för lunt. För det andra måste du tillsätta lite vatten i processen för att göra malet kött, så att ju när du lagar mat på en ångkokning bildas saften.

Hur man gör malet kött?

Skalad lök och kött rullade i köttkvarn med ett stort eller medelstort munstycke (du kan självklart använda en kombinera eller hackare). I köttfärsfoder smaka torra kryddor (mald svart och paprika, du kan och andra) och lite saltad. Vi blandar allt grundligt. Vi täcker tanken med fyllnadsfyllningen, så att fyllningen inte blir smutsig och lämnar behållaren på ett kallt ställe (givetvis i kort tid).

Hur man förbereder deg för manti?

För ett kilo mjöl - ca 2 koppar vatten + en nypa salt. Knippa det vanliga osyrade deget, det ska inte vara för brant, men det ska vara elastiskt. Från degen bildar vi en korv om en centimeter i diameter 3. Dela nu korven med en kniv i små bitar (du kan använda den på annat sätt - vår uppgift är att få valsade cirklar ca 2 mm tjocka).

Vi samlar manti

För varje utrullad kaka spreds vi om en sked (eller efterrätt) sked av malet kött - det beror på diametern på den rullade degkrusen och storleken på mantlarna som ska erhållas efter tillagningen. Vi skyddar degen, kryss-cross, kopplar i mitten av 4 motsatta ändar. Nu tuggla lederna, anslut de närliggande spetsarna med varandra - och du kan skicka mantlarna till ångbåten i ca 40 minuter. Grids ska smörjas med fett.

Sås är viktigt

Medan mantlarna bryggs kan du göra förberedelsen av kryddan, som vanligtvis används som en mängd olika såser, till exempel vitlök eller vitlöksräm eller någon annan - det är en smakfråga. Kryddorna kan vara båda tillräckligt skarpa, och omvänt, neostroy.

Matlagning manti med kål och kött

Beräkning av produkter är ungefär följande: för 1 kg nötkött, 0,5 kg kål och 2-4 lök, salt och kryddor efter smak. Deg av ovanstående receptet ges. Vi knådar degen från mjölet med vatten (du kan lägga till ett kycklingägg till det). Låt oss lämna degen i en halvtimme på en sval plats. I hakan lägger vi till finhackad kål. Hackfett, krydda med torra kryddor och blanda noggrant. Vi formar manties, som beskrivits ovan, och koka i ett par 40 minuter. Du kan servera mantor till bordet i portioner eller på en stor serveringsrätt. Såsen ska serveras separat. Traditionellt äts manti med händer, så att saften inte läcker när man piercerar med en gaffel. Det är bra att ge arka, koumiss, jomba eller te till mantraerna.