Puffstrudel med äpplen

Strudel med äpplen är en österrikisk traditionell maträtt, mycket populär i vårt land. Gör det från ett färdigt blöta bakverk och servera på ett bord med en glass eller sirap. Låt oss ta reda på hur du lagar en strudelstrudel med äpplen.

Recept för puffstrudel med äpplen

ingredienser:

beredning

Klar puff konditorivaror utvecklas och tas ut ur förpackningen. Rulla det sedan smidigt med en rullpinne och smör med smält smör. Stänk därefter jämnt brödsmulorna. Låt oss nu förbereda frukten: vi tar russin från soporna och tvätta den. Äpplen skärs i små kuber och blandas med russin. Tillsätt smaka lite jord kanel.

Därefter fördela fyllningen enligt testet och mycket försiktigt, för att inte riva skiktet, rulla det med en rulle. Ändarna är tätt bundna. Vispa äggula visp och smörj dem med toppen av cirkeln. Baka strudel med äpplen från blöta bakverk 40-45 minuter i en het ugn. Vi serverar en färdig maträtt med kakao, örtgrönt te och andra drycker. Du kan använda choklad eller fruktsirap som en prydnad.

Strudelstrudel med äpplen och mandel

ingredienser:

beredning

Äpplen tvättas, rensas från kärnan och strimlas med tunna skivor. Smält i en stekpanna en bit av krämig olja, sprida den beredda frukten, strö dem med socker och häll lite vatten. Stew äpplen, omrör hela tiden tills vätskan avdunstar. Ta sedan bort dem från plattan och lägg dem i en skål. Raisins skälls med kokande vatten och nötterna är malda. Kyla äpplen som ströks med kanel, mandel, tillsätt wafers med russin och blanda allt.

Degen rullas in i ett tunt skikt, strö med brödsmulor och lägg ut ett jämnt lager fyllning. Vrid försiktigt allt i en rulle, skydda kanterna och lägg ut på en bakplåt. Ugnen värms till 200 grader och baka strudel i ca 30-40 minuter. Vi klargör den beredda skålen med smör, sval och skärs i bitar.