Hur man väljer cognac?

Det brukade doneras till greyhound valpar, och nu mer och mer cognac respekteras. Men för att inte komma in i en röra behöver du veta vilken brandy att välja och hur man gör det. Och om drycken inte är avsedd att erbjuda, men för hemmabruk, måste valet av konjak kontaktas med allt ansvar.

Hur man väljer en bra konjak?

Förresten, vad lägger vi in ​​i detta koncept? Förmodligen här är det värt att prata om kvaliteten på konjak, som tillhandahålls av tillverkaren. Så, denna produkt kan helt enkelt inte vara billig - Cognacproduktion är en komplicerad och dyr affär. För att välja ett kvalitetsbrandy måste du därför uppmärksamma både kostnaden för drycken och inköpsplatsen - små icke-specialiserade butiker kommer inte att kunna köpa äkta konjak. Det andra objektet som det är nödvändigt att uppmärksamma är etiketten med tillverkarens indikation. Alla vet att födelseplatsen för denna drink är Frankrike, men armenisk cognac är också populär. Så om tillverkaren inte kommer från dessa platser, är det inte troligt att titeln på denna konjak kommer att matcha. Ja, och köpa produkter av välkända tillverkare, du kan skydda dig något. Ja, och äktheten kan kontrolleras - kända tillverkare brukar hälla brandy i originalflaskor, som är lätta att känna igen på butikshyllor.

En viktig parameter som påverkar kvaliteten på konjak är dess uthållighet. Du kan ta reda på det genom att läsa etiketten. Om du bestämmer dig för att köpa fransk konjak, leta efter följande bokstäver på etiketten, som kommer att berätta om åldern för drycken.

Det här är de vanligaste markeringarna, det finns faktiskt många fler. Förresten finns det inga klassificeringar för cognacs över 6,5 år gammal, eftersom det enligt experter är omöjligt att kontrollera blandningen av sådana cognacs.

Hur man väljer en riktig armenisk konjak?

Om du funderar på hur man väljer en bra armenisk konjak, blir det lite lättare för dig, du behöver inte lära dig komplicerade kombinationer av latinska bokstäver, och många olika etiketter är mindre. Till att börja med kommer vi att gå igenom klassificeringen, eftersom den armeniska konjakten kan vara vanlig, årgång eller samling.

vanlig

Så när vi väljer en vanlig armenisk konjak ser vi på stjärnorna, det är deras nummer som berättar om åldern av drycken. Fem stjärnor betyder att konjakoutdraget är minst 5 år gammalt. Minsta åldringsperioden för armenisk konjak är 3 år, från åldrar med lägre åldring är det möjligt att endast göra en brandy-drink.

tappning

Om vi ​​pratar om vintage cognacs, präglas de av följande bokstäver:

samling

Collectible cognacs är drycker som förvaras i flaskor eller fat i minst 3 år.

Dessutom kan cognac extraktet, vad du än väljer att välja, kontrolleras på ett annat enkelt sätt. Vänd flaskan upp och ner. Om en tung droppe föll från botten av flaskan, är konjakan åldrad. Om drycken snabbt rinner ner i väggarna, är det sannolikt att tillverkaren är snäll om åldrande. Också en bra konjak ska uppträda korrekt och slå ett glas. Du bör se ett fingeravtryck på glaset, genom vätskan, och cognacen själv måste strömma ner väggarna långsamt. Och denna gudomliga dryck behöver rätt förvaring. Flaskan ska placeras vertikalt så att vätskan inte kommer i kontakt med kontakten.