Recept lobio på georgiska från röda bönor

Lobio är inte bara det georgiska namnet på bonen själv, utan även rätterna som är beredda från den. Som regel är det stewed bönor, som kan serveras helt enkelt eller hackad, förutom grönsaker och färskt bröd. I detta material kommer vi att dela med dig ett recept på lobio från röda bönor.

Lobio från bönor i georgiska - recept

I den klassiska variationen av lobio finns det ingen plats för överflödiga ingredienser som kött, traditionella kryddor, grönsaker, örter läggs till bönor: koriander, vitlök, lök, fenegreek och så vidare.

ingredienser:

beredning

Före matlagningen ska bönorna blötläggas i ungefär ett par timmar, varefter vätskan dräneras och bönorna kokas till mjukhet tillsammans med vikbladen. Mala löken, steka den och lägg den i en stupa tillsammans med vitlök, koriandergrönsaker, fenegreek och en nypa grov salt. Pound ingredienserna i en pasta. Röda bönor måste rengöras med lite vätska. Tillsätt lök- och vitlökblandningen i bönpureen och häll 200 ml vatten. Sätt lobio på georgiska från röda bönor till elden och laga mat i 7 minuter.

Recept för georgisk lobio med tomatbönor

I en modifierad version av receptet släcker bönorna med grönsaker som morötter, purjolök / lök och tomater. En sådan maträtt har gått från originalet inte för långt, men det skiljer sig från en mjukare och varierad smak.

ingredienser:

beredning

Nötkärnor förvandlas till en crumb och en halv av all olja med en mixer. Den återstående halvan används för att klä grönsaker. Så snart den senare blir gyllene, lägg till gröna och paprika, och häll bönorna i en minut och häll den med 3 liter vatten. Efter kokning, minska värme till medium och koka bönor i 2 1/2 timmar. Ta ett tag av bönorna, slå dem med en mixer och återvänd dem till brazaren. I slutändan tillsätt valnötpuré, örter och ättika. Krydda allt för att smaka, servera med lavash.

Lobio från georgiska bönor kan tillverkas i en multivark, för att först steka grönsakerna i "Baking", och efter att ha tillsatt vätskan, byt till "Quenching" under samma tidsperiod.

Lobio från konserverade bönor på georgiska

För att förkorta tillagningstiden kan du använda konserverade röda, vita bönor eller en blandning av dem.

ingredienser:

beredning

Töm överskottsvätskan från burkburken och lämna den. Mala och rädda löken. valnöt Kärnor förvandlar mixern till en pasta. Tillsätt rosten till nötterna, sätt chili vitlöksklyftorna, fenegreek och koriander. Skär mutterblandningen med bönorna i potatismos, sätt lite av vänster vätska för att minska blandningens densitet. Placera lobio på spisen och låt den koka i 10 minuter efter kokning. Klar lobio serveras med bitar av pitabröd.

Med detta recept som utgångspunkt kan du också förbereda lobio från bönor på georgisk med kyckling, för att härleda, demontera den kokta kycklingen i fibrer och lägg sedan till den under uppvärmningen av skålen.