Hur man brygger te korrekt är det bästa sättet att förbereda en varm dryck för varje smak!

Att veta hur man brygger te ordentligt, kommer att vara möjligt att laga en läcker dryck från något råmaterial, efter att ha fått maximal glädje från ett hemtvål. Enkla matlagningsregler hjälper dig att förbättra dina favoritdryks egenskaper och kvalitet.

Hur brygger man te?

Grundläggande kunskaper om hur man brygger te i en tekanna och tips för att förbättra smaken av dess egenskaper kommer att vara användbar som nybörjare och en kock med erfarenhet som kommer att kunna förstå tidigare okända subtiliteter för att laga en varm dryck.

 1. Det ideala keramikverket för att brygga te är ett porslin- eller fajikkokare-bryggeri.
 2. Behållaren sköljs med kokande vatten, värmer botten och väggarna, hälls.
 3. Häll en tesked te i en varm fuktig vattenkokare med en hastighet på 1 tsk per kopp färdig dryck.
 4. Filtrerat, flaska eller källvatten kokas, får svalna till 90 grader, hälls i vattenkokaren ungefär en tredjedel av normen.
 5. Efter en minut lägger du till en tredjedel av den totala vätskan.
 6. Låt locket stängas med ett lock och servett i en minut, häll sedan resten av vattnet och ge drycken för att införa ytterligare 2-4 minuter.

Hur brygger man te i en termosflaska?

Te i termoserna - receptet är variabelt och beror först och främst på vilken typ av råmaterial som används. Så till exempel tolererar traditionellt och svart te inte långvarig infusion och kräver konsumtion eller åtminstone spänner från bryggning under de första 10 minuterna efter att hett vatten har hällts. Användning som en brygga, rosenkål, torkade bär, ingefära, äng eller fältgräs, tvärtom behövs för maximal avslöjande av smak och egenskaper.

 1. Att studera hur man brygger svart te eller grönt i en termos är att det är viktigt att inte bara förstå vikten av att få en god dryck, men också för att bevara fördelarna. Termoserna sköljs med vatten, hälls i tebladen och hälls varmt vatten i 5-7 minuter. Efter ett tag filtreras drycken och returneras till kolven för långvarig bevarande av värme.
 2. Termosen är ett idealiskt kärl för att brygga torkad eller färsk hundros, bär, ingefära och ett antal fält- och änggräs. Som vid traditionellt te upphettas kolven initialt med kokande vatten, varefter råvarorna hälls i det och fylls med varmt vatten.

Hur korrekt gör svart te?

För att brygga det mest utsökta svart teet bör du först och främst ta hand om kvaliteten på torr bryggning. Ingen teceremoni eller hemligheter för att förbättra smaken kommer inte att spara en produkt av tveksamt ursprung och låg kvalitet. Dessutom är det viktigt att använda filtrerat eller källvatten utan klor, smak och lukt från tredje part.

ingredienser:

beredning

 1. Porslin eller porslinteapot upphettas, sköljs i en minut med kokande vatten eller sätter botten av behållaren i en skål med kokande vatten.
 2. Häll i en het, lätt fuktig behållare med torra teblad.
 3. Vattnet kokas, får svalna till 90-95 grader, hälls en tredjedel i bryggeriet med te, täcka behållaren med lock och täck med en servett.
 4. Efter en minut, tillsätt så mycket varm vätska, lämna i några minuter.
 5. Häll resten av varmt vatten och fortsätt till te: en färdig dryck hälls i koppar och serveras med socker, honung, sylt.

Hur brygger du grönt te?

Följande rekommendationer hjälper dig att förstå hur du brygger grönt te korrekt. Tekniken liknar förberedelsen av svarta sorter, men den har sina egna särdrag: råvaror kan hällas med varmt vatten upp till tre till fyra gånger. Brödtid beror på önskad effekt. För att få dryckets effekt på kroppen, måste du hälla den på kopparna efter 1,5 minuter. Mer intensiva smak- och tonicegenskaper avslöjas när infunderas i 7-10 minuter.

ingredienser:

beredning

 1. I det uppvärmda brygget faller tebladen somna.
 2. Vattnet kokas, får svalna till 80-90 grader.
 3. En tredjedel av den totala normen av varmt vatten hälls i vattenkokaren.
 4. Efter en minut tillsätt samma mängd vätska, och resten hälls före servering.
 5. Servera grönt te med citron och honung. Socker när det serveras med en viss dryck är mindre föredragen.

Hur man gör ingefära te?

Att veta hur man ordentligt brygger gingerte hjälper dig att ge dig själv och familjen en fantastisk drink, vars egenskaper inte bara låter dig få sant nöje från teceremonin, men hjälper också till att hantera förkylning och många andra sjukdomar. Den malda färskroten gnides enkelt och hälls i 15 minuter med kokande vatten, eller framställs enligt tekniken som presenteras nedan.

ingredienser:

beredning

 1. Gingerrot rengörs genom att avlägsna den mörka huden och skäras sedan i tunna plattor.
 2. Fyll med varmt vatten och simma i 10-15 minuter.
 3. Ge drycken lite mer att stå under locket, filtrera, komplettera med citronskivor och sötnos med honung.
 4. De dricker te med ingefära, citron och honung i små sippor.

Hur man brygger och dricker pilgods?

Ytterligare information om hur man brygger willow te, vilket är känt för sin fördelaktiga effekt på kroppen och många användbara egenskaper. Utmärkt smak och unika egenskaper hos helande drycken bevaras genom upprepad hällning av kokande vatten: det är tillåtet att använda samma blad upp till fem gånger.

ingredienser:

beredning

 1. Ivan-te läggs i en förvärmd vattenkokare, hälls med kokande vatten.
 2. Täck behållaren med lock och låt drycken koka i minst 10 minuter.
 3. Servera varmt te med honung eller sylt.

Hur man gör te masala?

Följande recept hjälper dig att lära dig hur man gör te masala, som är en traditionell dryck i Indien, och är populär bland gourmeter och sanna kännare av te över hela världen. De oföränderliga kryddorna till drycken är ingefärarot och kardemumma. Andra kryddor: kanel, kryddnejlika, baden, muskotnöt, peppar och andra ingredienser läggs till efter smak och är inte obligatoriska.

ingredienser:

beredning

 1. Kardemumma, kryddnejlika och paprika i en murbruk.
 2. Tillsätt kryddor, kanel i en blandning av vatten och mjölk, koka i 10 minuter.
 3. Tillsätt te och socker, laga indisk te i ca 5 minuter, filtrera och servera.

Hur korrekt gör te från en hundros?

Nästa recept för dem som ännu inte vet hur man gör gott te från en hundros. Det är lämpligt att för detta ändamål använda en termosflaska eller, om det inte finns,, värma behållaren med drycken en stund. En värdefull produkt tolererar inte långvarig kokning men ger maximala egenskaper vid långvarig infusion i vatten vid en temperatur av 75-80 grader.

ingredienser:

beredning

 1. Höften krossas, hälls i varmt vatten och lämnas i 8 timmar eller över natten.
 2. Om termos inte är närvarande, ta med hundrosen med vatten och koka den i minst en timme.
 3. När du serverar sötnos dogrose-te med honung.

Hur man gör te med kanel?

Fantastiska smakegenskaper får klassiskt svart eller grönt te, om du kompletterar dess komposition med kanel. Men det bryggs ofta en god och hälsosam dryck, med krydda utan teblad eller ett minimum av dem. För ytterligare smak kan du lägga till en bit citron- eller apelsin, bär, mint, citrusskal.

ingredienser:

beredning

 1. Skiv den tvättade apelsinen i skivor, lägg till behållaren tillsammans med mint, kanel och teblad.
 2. Häll komponenter med brant kokande vatten, koka i 2-3 minuter, ge lite av det.
 3. Klar te med apelsin och kanelfilter och servera med honung.

Hur man gör te matum?

De som är bekanta med thailändska köket kommer att vara intresserade av hur man brygger tematum från torkade frukter av det värdefulla exotiska Bail-trädet, som ofta kallas trä eller sten äpple. En sådan drink är inte bara läckra, men också extremt användbar. Den regelbundna användningen förbättrar hälsan och hjälper dig att hantera ett antal problem snabbt och enkelt.

ingredienser:

beredning

 1. Muggar av torkad exotisk frukt hälls med brant kokande vatten, värms upp i en minut, varefter de täcker behållaren med lock och insisterar i minst en timme.
 2. Den längre thailändska tematum kommer att infunderas, ju mer mättad blir dess slutliga smak.
 3. Ge en drink med honung, tillsätt skivor citron, om så önskas.

Hur korrekt gör du Puer?

Rätt Puerte har en ojämn rik smak, en utsökt arom, en uppfriskande och lite berusande effekt. Den perfekta bryggroten är en keramikteapot, men den ska inte användas för att brygga andra typer av te. Om det inte finns någon separat vattenkokare, är det bättre att använda porslin eller faience kapacitet.

ingredienser:

beredning

 1. Teet hälls i ett uppvärmt bryggeri, hälls varmt vatten och omedelbart dräneras.
 2. Fyll bladen med en ny del av vatten, lämna i 5-7 sekunder, häll i en uppvärmd kopp.
 3. Varje efterföljande servering av te insisteras i 10-15 sekunder mer.

Hur man förbereder havtornet te?

Öka näringsvärdet och berika egenskaperna hos klassiskt svart te kommer att lyckas och lägga till kompositionen av bär av havtorn. Du kan göra havtornet te med apelsin, citron, lägg till kompositionen bara en skal citrus, en kanelsticka, andra kryddor. Bärmassan måste först slipas i en murbruk eller hackas i en mixer.

ingredienser:

beredning

 1. Svart te, beredda havtornsbär, skivor citrusfrukter sätts i ett hett bryggeri.
 2. Häll allt med brant kokande vatten, täck med ett lock, linda och ge 5-10 minuter att införa.
 3. När du serverar söt du drycken med honung.

Hur brygger du gula egyptiska te?

Egyptiskt gult te är en dryck som erhålls genom att brygga fenegreek. Förutom den ömtåliga nutty smaken har drycken många användbara egenskaper, som maximalt avslöjas när de är ordentligt förberedda. Frön ska sköljas, torkas och stekas i en torr stekpanna.

ingredienser:

beredning

 1. Beredda frön hälles med vatten, upphettas till kokning och kokas i 5-10 minuter.
 2. Ge den färdiga drycken att stå under locket under ytterligare 20-30 minuter, varefter det serveras med honung.

Hur korrekt gör örtte?

Extremt användbar är alla typer av örtte. Beroende på vilken baskomponent som används, kommer drycken att ha en annan effekt på kroppen. Till exempel, en drink med mint eller melissa kommer lugna nerverna, timjan och mamma och styvmor hjälper till att hosta och kamomillte med citron för ont i halsen. Varje dryck konsumeras helst utan socker eller sötas med honung.

ingredienser:

beredning

 1. Bryggaren upphettas, sköljs med kokande vatten eller placeras i en behållare med kokande vatten.
 2. De somnar i ett kärl av gräs, häll brant kokande vatten, täck behållaren med lock och linda den väl.
 3. Efter 5-30 minuter, beroende på förväntad mättnad av smaken, häll urtet i en kopp och servera med honung.

Hur förbereder Kalmyk te med mjölk?

Mjölk , kokat enligt Kalmykreceptet, ger livskraft och styrka, kommer att släcka känslan av hunger länge. Det autentiska receptet använder pressat grönt te, men i avsaknad av det kan du ta ett vanligt bladte. Det viktigaste är att produkten är av god kvalitet. Mjölken bör helst vara kamel eller hopp.

ingredienser:

beredning

 1. Bladen av grönt te hälls med kallt vatten, upphettas till koka och tömmas på en lugn eld i 10 minuter.
 2. Tillsätt salt, vikblad, svartpeppar, muskotnöt, tillsätt varm mjölk och koka drycken i ytterligare 5 minuter.
 3. Lägg en skiva olja i behållaren, täck den med lock och låt stå i ytterligare 20 minuter.