Hur man lagar pilaf från fläsk?

Pilau är en av de vanligaste och tvetydiga rätterna i vår region, och därför, om du bestämmer dig för att räkna ut hur man korrekt lagar en pilaf av fläsk, är det osannolikt att du kommer över ett originellt recept. I det här materialet bestämde vi oss för att samla ett par alternativ för att laga pilaf så att du kan göra ett val baserat på dina egna smakpreferenser. Några av de presenterade varianterna liknar det ursprungliga receptet, andra är mindre, men de är alla lika goda.

Hur läckra att laga pilaw från fläsk?

Låt oss börja med den klassiska versionen av pilau från fläsk, som inte bara bygger på kött, ris och morötter med lök, men också några vanliga kryddor som säkert kommer att hittas i din arsenal.

ingredienser:

beredning

Med kött, skära av överflödigt fett och filmer, och dela sedan stycket i kuber av samma storlek. Sprid lite olja i brazieren, innan du lägger kött i det, se till att disken verkligen värms upp, annars kommer inte köttet att ta tag ut från utsidan omedelbart och börjar ge bort sin juice under rostning. Lägg bitarna av fläsk i braziern och stek dem tills blanchering i ca 7 minuter. Till bitar av fläsk, sätt hackad lök och tillsätt kryddor, laurel. Efter några minuter häll innehållet i disken 1 3/4 koppar vatten och låt 45 minuter smutsa ner. Medan köttet stewes, skölj riskornen till rent vatten och häll dem i disken över köttet, häll 4 glas vatten och låt gryta i ca 10 minuter utan omröring. När det mesta av fukten absorberas skär du vitlökskruven i halva och placera den i mitten av maträtten. Gör om ett dussin hål över hela risområdet för att låta ångan ut, minska värmen och koka i 15 minuter.

Om du inte vet hur man lagar pilaf från fläsk i en multivark, men verkligen vill göra alla ovanstående steg med en enkel enhet - det är lättare att ingenting kan vara. Först är alla ingredienser stekt med "Baking" -läget, och efter att ha tillsatts den första delen av vätskan växlar de till "Varka".

Hur man lagar fröskal pilaf från fläsk?

Lite mindre vanligt recept på denna pilau från fläsk, kombinerar alla smaker och smaker med vilka orientaliska köket är känt och förenar dem tillsammans inom ramen för en fantastisk pilaf med fläsk, som även en nybörjare av kulinariska affärer kan laga mat.

ingredienser:

beredning

Innan du förbereder pilaf från fläsk, ska köttet självberedas, rensa bort filmerna och överflödigt fett. Stek köttet i ett överflöd av smör tills blubbery, och tillsätt sedan lökhalvringar och kryddor. Häll allt ett par glas vatten och låt gryta i 40 minuter. Efter en stund tillsätt de revade morötterna, låt den stå i ytterligare 5 minuter utan omrörning. Lägg det tvättade riset och, utan blandning, häll det med vatten så att vätskan stiger över kornen med en centimeter. När vattnet avdunstar från ytan, placera det hakade vitlökshuvudet och chili i riset, gör ett dussin hål på ytan och låt allt haka i 15-20 minuter.