Havtorn med socker för vintern utan matlagning - användbara egenskaper och bästa sätt att skörda

Havtorn med socker för vintern utan matlagning kan ersätta resten av bestånden. När allt kommer omkring, bärnsten bär, som inte utsätts för värmebehandling, behåller användbara ämnen, som vitaminer och aminosyror, som klarar av säsongskador. Denna beredning har flera versioner av preparatet, vilket finns i följande recept.

Havtorn med socker - användbara egenskaper

Havtorn med socker, vars nyttan och skadan länge har studerats hör till hälsosamma och korrekta preparat. Bären utsätts inte för värmebehandling, vilket bidrar till att bevara alla naturliga fördelar och spara mycket tid för matlagning. Dessutom innehåller tjaktornbären oljor som bidrar till maximal assimilering av vitaminer från dess massa. På grund av sin unika sammansättning, havtorn med socker för vintern utan matlagning, hjälper det att hantera olika sjukdomar:

 1. Bär innehåller vitaminer B, C, K, E, folsyra, järn, magnesium, natrium och kan därför förbättra immuniteten, övervinna stress, klara av depression, återställa syn och producera en föryngrande effekt.
 2. Personer som lider av allergier, hyperaciditet, gallblåsersjukdom och urolithiasis bör vara försiktig med användning av denna beredning.

Hur man lagrar havtorn med socker?

Rått havtorn med socker behöver lagras ordentligt. Eftersom kakan inte är värmebehandlad och det enda konserveringsmedlet som skyddar mot mögel och jäsning är vanligt socker, lämnas havtornen i en mörk och kall plats, skyddad mot solljus. För sådana ändamål lämpar sig som en källare och ett kylskåp.

 1. Längden på lagringen beror direkt på arbetsstyckets kvalitet, så du behöver bara välja saftiga och hela bär.
 2. Man borde inte oroa sig om om några veckor splittras i socker, gelé och sirap - det är helt tillåtet. I detta fall blandar skikten inte men används direkt.
 3. Förvara ämnet i glasburkar som är stängda med hermetiskt förseglade lock på en sval, ventilerad plats.

Hur lagar man havtorn med socker utan matlagning?

Havtorn med socker för vintern har flera versioner av matlagning. Traditionellt gnides massan med en mixer eller köttkvarn, hälld med socker, insisterade, spred över burkar, ströts med socker och täckt. För bestånd med hela bär, strö med socker, lägg i lager, lägga till topp och bottenskikt på 40 gram socker.

 1. Förberedelse av havtorn med socker kräver noggrann beredning av bär. De behöver röras och sköljas. Processen bör kontaktas ansvarsfullt, eftersom en bortskämd bär kan förstöra en hel billet, förstöra smaken och förkorta lagringstiden.
 2. I matlagningsprocessen är det viktigt att överväga förhållandet mellan havtorn och socker. Som regel rekommenderas 1,5 kg socker för 1 kg bär.
 3. Ristad havtorn bör kokas väldigt snabbt och försöker undvika att få direkt solljus, vilket har en skadlig effekt på arbetsstyckets användbara egenskaper.
 4. Insistera endast på ett mörkt ställe och täcker behållaren med ren gasbindning.
 5. Seabuckthorn kan gnidas och med andra bär - härigenom ökar smaksegenskaperna hos preparatet bara.

Havtornörbär med socker för vintern

Seared havtorn med socker - en modern förberedelse, som låter dig lagra med en läkande produkt utan krångel. För matlagning är bara två komponenter och ett lämpligt verktyg för bearbetning tillräckligt. I detta recept gnids sura bär med en träpestel, vilket bidrar till att ge önskad textur och bibehålla en levande färg.

ingredienser:

beredning

 1. Beredda bär av havtorn, gnid med en träpestel med 1,3 kg socker.
 2. Sätt det på en mörk plats i 3 timmar.
 3. Sprid massan över sterila burkar.
 4. Från det återstående sockret gör du ett "stopp" på toppen, täck med pergament, lock nylon och lägg den i källaren.

Hur man gör havtorn med socker i en mixer?

Seabuckthorn i en blandare med socker har många fördelar. Denna matlagningsmetod hjälper till att mala björnen om några sekunder i en jämn massa och efter att ha torkat den genom en sikt, bli av med gropar och bli hållare av en universell godis. Dessutom tillsättes socker redan i ren puré, vilket bidrar till att reglera sötnandet av kakan.

ingredienser:

 1. bär av havtorn - 2, 5 kg;
 2. socker - 2 kg.

beredning

 1. Bär av havtorn bär i en mixer.
 2. Den resulterande massan torkas genom en sikta.
 3. Tillsätt sockret, blanda och låt det upplösas i 4 timmar.
 4. Rör om och sprida massan över sterila burkar.

Havtorn med socker genom köttkvarn

Seabuckthorn med socker genom köttkvarnen är inte värre än de många ämnena, eftersom det här testet hushållsapparatet snabbt och enkelt hjälper till att bearbeta ett stort antal bär och få en användbar vitaminmassa med en lätt kornig konsistens som ser aptitret i burken och har en trevlig struktur.

ingredienser:

beredning

 1. Hoppa över havtornens bär tillsammans med 1,2 kg socker genom köttkvarn.
 2. Pounded masstäcke med gasbindning och rena i ett par timmar på en sval plats.
 3. Sprid på burkar, fyll på det återstående sockret och snurra.

Havtornsjuice med socker för vintern

Havtornsjuice med socker utan matlagning - en naturlig energi. Sådana egenskaper ges till en drink rik på vitaminer bär, och detta recept säkerställer deras fullständiga bevarande. Förbereda havtorn, avbryt tillsammans med socker i en blandare och filtrera puréen genom en sikta. De återstående kramarna används för att göra inte mindre användbar olja.

ingredienser:

Beredning.

 1. Fröer av havtornörbär blandar.
 2. Tillsätt sockret och vispa igen.
 3. Stam genom en sik, häll över sterila burkar och lagra vid en temperatur som inte överstiger 4 grader Celsius.

Hur man fryser havtorn med socker?

Seabuckthorn bär har många matlagningsmöjligheter. Med tanke på de utmärkta frostbeständiga egenskaperna hos havtorn kan inget hindra det från att lagras fryst. Dessutom är denna lagringsmetod väldigt bekväm och praktisk. Före frysning bör råmaterialet torkas, annars kommer bären att hålla sig ihop från förkylningen och kommer att spränga när de tinas.

ingredienser:

beredning

 1. Tvätta och torka havtornsbär på en platt bricka, strö över socker och skicka till frysen i 2 timmar.
 2. Därefter spridas på hermetiska behållare och skickas till frysen för långvarig lagring.

Seared havtorn med socker fryst

De som vill spara utrymme i kylskåpet kan förbereda potatismos med havtorn och socker och håll det fryst. En sådan bekväm upphandling sparar inte bara vitaminer, utan också familjebudgeten, eftersom den här produkten kan användas som underlag för användbara fruktdrycker , kompott och vitamintes eller som ersättning för dyr frukt.

ingredienser:

beredning

 1. Bär, tillsammans med socker, renar.
 2. Sprid massan över behållarna för att frysa vatten och sätt i frysen i 4 timmar.
 3. Därefter hälls havtorn med socker fruset för vintern utan matlagning och hälls i påsar och förvaras i frysen.

Havtorn i egen juice med socker

Havtorn med socker är ett recept som hjälper till att beställa läckra, användbara och effektiva preparat. Så, hela bär, blandade med socker och spridas över sterila burkar, kommer att vara ett utmärkt verktyg för att bekämpa sjukdomar, attraktiv inredning för att dekorera konfektprodukter, grunden för att göra te eller en självständig efterrätt.

ingredienser:

beredning

 1. Lägg hela bär i en steril behållare.
 2. Tätning med lock nylon och skickas till ett kallrum.

Havtorn med cowberry i socker

Havtorn med socker utan matlagning är en utmärkt komponent för kombinationer. Eftersom ett sådant ämne hålls i kylan måste även de närliggande komponenterna vara frostbeständiga. Ofta skördas havtorn med sura tranbär, vars användbara egenskaper gör billetet snarare ett läkemedel än en god efterrätt.

ingredienser:

beredning

 1. Seabuckthorn i en bländare och torka genom en sikta.
 2. Separat hugga tranbär.
 3. Blanda två massor med socker och lägg åt sidan i 2 timmar för att brygga.
 4. Sprid på burkar och kork.