Lingonberry med socker för vintern

Bland skogsbären är tranbär speciellt framträdande - den här bären är särskilt rik på användbara syror, förlänger ungdomar, vitaminer och mikroelement. Om bären samlas in mycket uppstår frågan hur man lagar lingonberries - med socker eller utan - för vintern.

Bevarande av vitaminer

Om det inte finns något behov av att lagra bär länge, brukar tranbär beredas, males med socker, detta recept är inte lämpligt för skörd för vintern, men vitaminer går inte förlorade.

ingredienser:

beredning

I matberedaren sätter vi bären, som vi först sorterar ut, tar bort den torkade och bortskämda minen, vi fyller med kokande vatten och torkar det. Mala den i potatismos. Vi somnar med socker och blandar och väntar på att sockret löses upp i bärpuré. Vi lägger ut vårt arbetsstycke i sterila burkar, tätt stängda och förvaras i kylskåpet. Om emellertid denna blandning sönderdelas i små plastbehållare och frysta, kan du hålla ut till våren. Om du inte har en kombination eller en helikopter, kommer du att få en cowberry med socker för vintern om du hoppar över bären genom köttkvarn. Glöm inte att tvätta köttkvarnen i god tid så att arbetsstycket blir kvalitet.

brygd

Om du inte har en stor frys, och du vill behålla bären fram till nästa säsong, måste du offra några av vitaminerna. Cowberry i sirap med socker för vintern är också ganska användbart.

ingredienser:

beredning

Vi förbereder bären: vi kommer att sortera ut det, vi ska tvätta det och torka det. Vi somnar med socker och lämnar dem i ca 5-8 timmar. Fyll med juice och börja laga mat. Om det inte finns någon tid att vänta, värm saften med socker, omrör för att göra en sirap, häll den på tranbär och koka. När blandningen kokar, gör den minsta elden och glöm inte att röra om. Efter en kvarttimme kan du packa bären i steriliserade burkar och rulla upp dem.

Ett ovanligt recept

Cowberry med socker för vintern är beredd på många sätt, recept kan vem som helst välja mellan en stor lista över alternativ. Om du gillar bär, men vanliga sylt och kompott är tråkiga, förbereder vi en ny maträtt. Våt lingonberry med socker för vintern - det är väldigt gott.

ingredienser:

beredning

Rentvasket bär placeras i emalj i minst 10 liter. Vi skiftar kryddor och (om så önskas) doftande örter. Lös upp socker-och-saltblandningen i vatten vid hällningen. Täckt tranbär täckt på ett sådant sätt att luftens kapacitet, men inte fick skräp och insekter. Vi håller en vecka varm och tar sedan dem till källaren. Vi får både ett mellanmål, en behandling och möjligheten att överraska alla med en ovanlig maträtt och vitaminer under lång tid.