Kardiomyopati - symtom

Kardiomyopati är en grupp av sjukdomar där inflammation i hjärnans muskelvävnad förekommer av olika skäl (ibland oklart). Samtidigt finns det inga patologier för kranskärlssår och ventiler, liksom arteriell hypertension, perikardit och några sällsynta patologier i hjärtans ledningssystem. Sjukdomen kan påverka alla människor, oavsett ålder och kön. I allmänhet kännetecknas kardiomyopatier av utseende av kardiomegali (en ökning i hjärtstorlek), förändringar i EKG och progressiv kurs med utveckling av cirkulationsinsufficiens och en ogynnsam livsförspänning.

Kardiomyopatier klassificeras enligt många tecken: etiologiska, anatomiska, hemodynamiska etc. Låt oss i större detalj se över symtomen på de vanligaste typerna av kardiomyopatier.

Symtom på hypertrofisk kardiomyopati

Hypertrofisk kardiomyopati kännetecknas av en signifikant förtjockning av väggen till vänster (mindre ofta rätt) ventrikel och en minskning i ventrikulärkammaren. Denna typ av sjukdom är en ärftlig patologi, det utvecklas ofta hos män.

Ofta har patienter sådana klagomål:

Hjärtfel utvecklas gradvis hos vissa patienter. Som en följd av rytmförstöring kan plötslig död uppträda. Men i de flesta fall fortsätter patienterna att arbeta länge.

Symtom på giftig kardiomyopati

Orsaken till denna sjukdom är den toxiska effekten av vissa droger och alkohol. Oftast, särskilt i vårt land, finns det alkoholisk kardiomyopati, som utvecklas på grund av långvarig konsumtion av alkoholhaltiga drycker i stora mängder. Vid alkoholhaltig hjärtsjukdom observeras fokal eller diffus dystrofi hos myokardiet med ett tydligt stadium av utveckling av patologiska processer. De viktigaste symptomen på alkoholisk kardiomyopati är:

Om behandlingen startas i tid, vars huvudsakliga steg är ett fullständigt avslag på alkohol, kan du delvis stabilisera patientens tillstånd.

Symptom på metabolisk kardiomyopati

Metabolisk kardiomyopati är ett nederlag i myokardiet på grund av metaboliska störningar och processen med energiformationer i hjärtats muskelskikt. Ofta är sjukdomen ärftlig. Det finns myokarddystrofi och hjärtinsufficiens.

Symtom på metabolisk kardiomyopati är ospecifik. Vid det inledande skedet uppträder sjukdomen oftast inte av några kliniska tecken. Men ibland noterar patienterna:

När sjukdomen utvecklas uppmärksammas klagomål som observeras under fysisk aktivitet och vandring i vila. Också ofta finns det ett sådant symptom som svullnad av sken och fötter.

Symtom på ischemisk kardiomyopati

Iskemisk kardiomyopati orsakas av hjärt-kärlsjukdom, där det finns en smalning av de små blodkärlen som levererar hjärtat med blod och syre. Större delen av sjukdomen påverkar medelålders och äldre män. där en ökning av hjärtets massa, inte förknippad med förtjockningen av dess väggar.

De viktigaste symptomen på denna typ av sjukdom:

Med tiden utvecklas hjärtsvikt. Långvarig frånvaro av behandling leder till ett negativt resultat.