Bodyflex med Marina Korpan

Marina Korpan är den mest aktiva propagandisten av bodyflextekniken, åtminstone på vår kontinent. Livsberättelserna till Marina Corpan och skaparen av bodyfirst Greer Childers är lika i många avseenden - båda var inte professionella och allt som rörde dem, den här önskan att gå ner i vikt. Till bodyflexsystemet kom Marina Corpan tillfälligt, efter ett års hungerstrejk för att gå ner i vikt och ett annat behandlingsår på sjukhuset. Därefter föll tjejen ödmjukt i händerna på boken Greer Childers, som erbjöd 15-minuters andningsövningar för att gå ner i vikt de som redan har förlorat hoppet. Med detta började allt.

Vid den tiden arbetade Marina i banken och, efter att ha behärskat alla subtiliteter av andning för tyngdförlust, släppte gärna sitt sittande schema "från gryning till skymning" och bytte ut det för att öppna sin egen träningshall, där alla kan gå med med Bodyflex med Marina Korpan.

i dag

Idag utövar Marina träning på bodyflex i norra Moskva och tänker med glädje lyckliga ansikten förlorar kontrollen över andningen. Parallellt behärskar hon en annan "syrgas" -teknik - oxysize, och förbättras också kontinuerligt och beställer nya komplex för att andas från "master" bodyflex - Greer Childers .

effektivitet

Alla som kommer till bodyfish med Marina Korpan, tyvärr, förväntar sig en snabb och snabb viktminskning. Men det är lätt att "tona ut" bara tills du är ägare av ett dussin kilo. Har du bodifleksom, eller någon annan riktning för gymnastik för viktminskning, måste fortfarande ansluta sig till vissa begränsningar.

Marina Corpan säger själv att alla som lär sig andningsteknik kommer att gå ner i vikt. Men fångsten är att det inte är så lätt att behärska detta andetag. Det är trots allt inte den andnings-utandning vi använder i vardagen.

Andningsteknik

Den svåraste övningen i bodyfish med Marina Korpan är den så kallade "ljummen", det vill säga - andas ut med ansträngning. I princip är all andningsutrustning bodyflex en förenklad yoga, och dessa tekniker har använts i många tusen år av yoga för att massera de inre organen och rena kroppen.

Andning består av följande faser:

utandning - inandning - utandning - andningshållning - inandning

Utandning 1 - Det är nödvändigt att släppa lungorna ur luften, för detta ändamål stänger vi läpparna i röret och andas långsamt.

Inandning 1 - stänger dina läppar, andas snabbt och snabbt genom näsan med buller. Andas luft tills du får intrycket av en fullsatt lunga.

Exhalation 2 - detta är "ljummen". Lungorna är fyllda med luft, vi lyfter huvudet uppåt med 45 °. Munnen gör en rörelseegenskaper för alla kvinnor, som om vi smärjer läppstift på läppar och andas ut med ljud.

Håll andan - hela luften andas ut, följ sedan andan i 10 sekunder. Från undersidan av buken till membranet drar vi buken vågig, som om man försöker trycka tennisbollen från insidan till ryggraden.

Inhale 2 - andas på vanligt sätt luften och slappna av i bukmusklerna.

Oroa dig inte, om du först inte förstår det. Marina Korpan medger, hennes första uppsättning övningar bodyflex, hon klarade också med svårigheter. Dessutom, "ljummen" hon inte arbetade, huvudet snurrade och hosta började. Senare insåg hon att för det första är träningen viktig och allt kommer att dyka upp. Och för det andra är det nödvändigt att ständigt slappna av musklerna i nacke och huvud, annars (och alla av oss när vi lär oss muskler vi bara belastar) kommer ni att fortsätta med samma "symtom" - huvudvärk, hosta, andfåddhet, yrsel.

Kontra

Bodyflex är kontraindicerat hos personer med högt blodtryck, i tidig postoperativ period efter kirurgiska ingrepp, i tumörer och blodproppar. Dessutom kan det ofta hittas bland kontraindikationerna på bodyfish med Marina Corpan och graviditet. Korpan själv säger detta motsägelsefullt, för allt beror på gravidens tillstånd.

Om det finns risk för missfall, om det finns någon fara för barnets och mödrarnas hälsa - naturligtvis, från träning måste du avstå. Dock behövde Marina sig under graviditeten som någonsin rörelse och ingått i kurser för utbildare för träning med gravida kvinnor. Under alla omständigheter, under graviditet, innan du går till träningspass, be om råd från den behandlande läkaren.