Halsbränna under graviditeten - Vad ska man göra?

Reflux-esofagit eller halsbränna är en inflammatorisk process i det nedre segmentet av matstrupen. Och hälften av kvinnorna i en "intressant" situation upplever dessa obehagliga känslor. Men vad ska man göra för gravida kvinnor med halsbränna, speciellt om det upprepas flera gånger om dagen?

Hur bli av med halsbränna hos gravida kvinnor?

För det första rekommenderar läkare att uppmärksamma deras dieter och iakttagande av dagens regim. Eftersom du kan bli av med halsbränna under graviditeten kan du använda en bråkig mat, äta i små portioner och tyga noggrant mat. Efter att ha ätit i två timmar, lägg inte dig ner, och när du sover, lägg alltid en kudde under huvudet. Ät inte starkt te och kaffe, kolsyrade drycker. Sluta röka. Undvik fet, skarp och stekt mat. Choklad och färska bakverk också provocera halsbränna.

I modern medicin har läkemedel för halsbränna för gravida utvecklats. Sådana droger, antacida, eliminera halsbränna, undertryckande bildandet av saltsyra. Använd de läkemedel som inte orsakar förstoppning. Maalox, Rennie, Almagel - det är det som hjälper från halsbränna till gravida kvinnor. Innan du använder läkemedel ska du dock kontakta din läkare.

Halsbränna under graviditeten - folkmekanismer

Det finns ett intressant folktecken om halsbränna under graviditeten. Antagligen kommer en sådan kvinna att ha ett barn med tjockt hår. Folkets visdom bekräftas dock inte av statistiken. Men våra mormor visste helt bra hur man skulle bli av med halsbränna hos gravida kvinnor.

  1. Ett obehagligt tillstånd kan lindras om du äter lite råa mosade morötter. Du kan tugga honung i honungskamrater eller dricka icke-kolsyrade alkaliska vatten.
  2. Rekommendera att klicka på frön eller tugga kornkärnorna. En god och bestående effekt observeras om du dricker en sked av någon vegetabilisk olja.
  3. Blandad potatis-morotsjuice är något du kan dricka till gravida kvinnor från halsbränna. Använd juice strax innan du äter.
  4. Utmärkt decoctions beredda av baljväxter, plantain, kamille, St. John's wort, mint, dill.
  5. Mala rosten av kalamus i pulver och använd en mycket liten mängd av produkten, på knivens spets, med vatten. Applicera vid första tecken på halsbränna.
  6. Vad händer om jag har halsbränna under graviditeten? Varje morgon på en hungrig mage drick ett glas potatisjuice. Därefter ligger du i en halvtimme. I ytterligare en halvtimme kan du börja frukost. Drick saften i tio dagar. Sedan, tio dagar av och en upprepning av kursen. Således utförs behandling av halsbränna i två månader.
  7. Te med tillsats av avkok av ingefära eller maskros, vad du kan dricka från halsbränna under graviditeten. Men med hög koncentration av socker i blodet är användningen av te från en maskros kontraindicerad. Även maskros minskar effekten av läkemedel mot högt blodtryck.
  8. 30 gram vanlig ljung hälls i ett glas kokande vatten och fortsätter att koka i två minuter. Dra av buljongen, ta tre gånger om dagen på en matsked.
  9. 20 gram yarrow, koka en halv liter kokande vatten och insistera på två timmar. Efter att ha töjt infusionen, ta det omedelbart innan du äter en matsked tre gånger om dagen.

Det bör läggas till att från halsbränna under graviditeten, i något fall bör du använda natron. Ja, det släcker det utmärkt saltsyra, men där framkallar frisättningen av en ny del syra, vilket ökar obehagliga känslor.