Bananer i smet - ett enkelt recept

Stekta bananer i smeten är mycket vanliga och vördade i de östra länderna.

Enkla recept för matlagningsbananer i smet ger en utmärkt efterrätt, där värmebehandlingen förvandlar en banans struktur till en kräm och gluten gör en söt, skarp korv.

Servera det med kräm glass eller vanilj, och strö med chokladflis och nötter, du kan skapa en magnifik restaurangnivåns dessert.

Nedan i våra recept vi kommer att överväga hur man korrekt förbereder bananer i smeten.


Stekt bananer i smet - ett enkelt recept

ingredienser:

beredning

Det första vi gör är att laga mat. Vi häller mjölken i en skål, tillsätter gurkmeja och kanel och gradvis häller siktat mjöl, börja pastaen med konsistens, som tjock gräddfil.

Nu rengör vi bananerna och skär dem i ringar om en centimeter tjock. I en liten stekpanna häll i vegetabilisk oljelager tjocklek på ca tre centimeter och mycket varmt det. Varje bit banan doppades försiktigt i smeten och nedsänktes i kokande olja. Stek till tills det är brunt från alla håll och ta ut på en servett eller en pappershandduk tills den är helt nedkyld, om så önskas, att ha fuktat oljan och toppen.

Kylda bananer, stekt i smeten, gnidas med sockerpulver och serveras till bordet.

Banan i smeten och karamell med sesamfrön

ingredienser:

beredning

För att göra en smet, piska ägget med en gaffel eller en visp, häll i vatten och en matsked vegetabilisk olja. Häll sedan stärkelse, siktat mjöl och blanda väl innan mjölkbollen försvinner.

Bananer rengörs och skärs med cirklar en centimeter tjock.

Häll i vegetabilisk olja i en liten stekpanna eller gryta, värm till koka. Vi häller skivorna av bananer först i den kokta klareten och fördjupar den omedelbart i en kokande olja. Vi håller upp till den röda färgen från alla håll och tar ut på en pappershandduk eller servett.

I en annan stekpanna, häll en matsked vegetabilisk olja, häll i sockret, mycket lätt utspätt med vatten och stek, kontinuerligt omrörning, till karamellfärg.

Varje bit av stekt i smeten och lättkyld banan doppas i den färdiga karamellen, läggs ut på en tallrik och tattered med sesamfrön.

Bananer i misshandlad kinesiska

ingredienser:

För smet:

beredning

För smeten, slå ägget med sockerpulver, vaniljssocker och salt tills det är luddigt. Häll i mjölken i slutet av piskningen. Gradvis hälla siktat mjöl, vi börjar en deg, som i konsistens kommer att likna tjock gräddfil.

I en liten stewpot med en tjock botten eller en liten stekpanna hälls vegetabilisk raffinerad olja i ett lager av tre centimeter och värma det bra.

Därefter doppas varje skiva banan i kokad smet så att den helt täcker frukten och nedsänktes i kokande olja. Vi bruna bananer i smet från alla håll och ta ut dem på en servett eller pappershandduk. När fettet absorberas skiftar vi bitarna till en maträtt, häll det över med flytande honung och strö med de stekt sesamfrön.