Forshmack från sill - ett klassiskt recept på ett gott judiskt mellanmål

Forshmak från sill - ett klassiskt recept som du kan prova de gastronomiska subtiliteterna av judisk mat. Traditionellt malet kött från fisk, ägg och smör fylls med potatis och gurkor, äpplen och brödsmulor, än att lägga till en unik smak och färg. Förrätten har dussintals alternativ, var och en av dem är enkelt och intressant.

Hur man lagar Forshmak?

Forshmak Classic innehåller enkla och prisvärda ingredienser: saltad sill, smör, kokt ägg, sura äpplen. Kärnan i beredningen är att alla produkter krossas till tillståndet av grovkornad pâté. Massan kyls och serveras med skivor svartbröd som mellanmål, vilket är en utmärkt aptitretare till huvudrätterna.

 1. Trots den lätta förberedelsen kräver judiska Forshmak-skålen höga ingredienser och strikt överensstämmelse med proportionerna.
 2. Kvalitetssild är nyckeln till en lyckad måltid. Använd inte färdigfilé eller bitar av fisk i olja. Hela fisken måste rengöras, avlägsna benen och delas in i filéer. Mycket saltad sill måste blötläggas i mjölk.
 3. Mellanmålet bör känna texturen, så det är bättre att använda en manuell kvarn.
 4. Grov smak av rålök kan ändras genom stekning i olja.

Klassisk judisk sill fortshm - recept

Forshmack är på hebreiska, vars recept förutsätter olika versioner. I den klassiska versionen ska sillet klippas manuellt så att dess struktur kan bäst förmedlas. För en särskilt delikat smak lökas löken i smör och läggs till mellanmålet tillsammans med det. Traditionellt serveras forshmak vid bordet kylt.

ingredienser:

beredning

 1. Potatis och ägg kokar.
 2. Herrerize och finhacka.
 3. Tillsätt löken i olja.
 4. Potatis, ägg och äpplen rista på ett fint rivjärn, blanda med sill och stekt lök.
 5. Den mest utsökta forschaken från sill är kryddat med citronsaft och kyls.

Forshmak i Odessa - recept

Forshmak i Odessa - ett av de mest färgstarka och enkla recepten för det berömda mellanmålet. Odessess hostesses klagade inte över bristen på några produkter och använde allt som var till hands. I kursen var bitar av rullar, som efter blötläggning i mjölk gav juiciness och fyllning från ättika och olja medförde en speciell piquant smak.

ingredienser:

beredning

 1. Blötlägg skivornas skivor i mjölken.
 2. Koka ägget.
 3. Separera proteinet från äggula. Skölj äggulan med senap och 20 ml smör.
 4. Sill, lök, ekorrar och skivor av loafslipan och blanda med äggula.
 5. Smaka med olja och ättika.

Forshmack med potatis - ett klassiskt recept

Forshmak med potatis är en aptitretare som kombinerar mättnaden av huvudrätten. För beredning krävs endast tre komponenter: potatis, ägg och sill. För att inte bli en potatisallad används dessa produkter i lika stora mängder. De kombineras perfekt med en piquant dressing av olja, senap och ättika.

ingredienser:

beredning

 1. Potatis och ägg kokar.
 2. Slå ihop med sill, lök, smör, ättika och senap i en mixer.
 3. garnera med gröna lök och kyla.

Forshmack med ost

Forshmak från sillklassikern var ursprungligen relaterad till heta aptitretare. En skål med sill, gräddfil, ägg och potatis bakades i en ugn och serverades på ett bord utan kylning. Svensk mat till denna dag håller traditionerna av förfäder, diversifierar receptet med olika ingredienser, till och med ost läggs till. Det uppdaterar smaken och ger en rodig skorpa.

ingredienser:

beredning

 1. Häll potatis och sill.
 2. Gnid på en liten riven ost.
 3. Vispa i skinkorna.
 4. Tillsätt gräddfil och mixa.
 5. Sätt blandningen i bakfatet.
 6. Forshmack från bakad sill - ett klassiskt recept föreslår att baka i ugnen i 15 minuter vid 180 grader.

Hur man gör forschak från sill med smör?

En klassisk forship från sill är ett recept där en liten mängd ingredienser kan tillagas en unik maträtt. Det här alternativet är enkelt: du måste rulla i köttkvarn, sill, kokt ägg, lök och smör. Den senare kommer att göra aptitretaren mjuk och smidig. För att få en lufttextur, använd en mixer.

ingredienser:

beredning

 1. Filéer, kokta ägg, lök och smör, rulla i köttkvarn.
 2. Forshmack från sill - ett klassiskt recept, där den resulterande massan ska slås i en mixer.

Forshmack med äpple - klassiskt recept

Forshmack från sill med äpple är en klassiker av judisk mat. Med tillägg av äpplen förvärvar aptitretaren samma piquant smak, för vilken många gourmer uppskattar det. Äpplen ska vara sur och ha ett tätt, icke-stärkande kött - annars fungerar inte maträtten. När de skalade äpplen mörknar, bör de sprinklas med citronsaft.

ingredienser:

beredning

 1. Äpplen grillar och strö med juice.
 2. Häll filéerna fint.
 3. Häll det kokta ägget.
 4. Tillsätt oljan och blanda.

Klassisk förskak av sill med morötter - recept

Forshmak med smältost och morötter är otroligt populär hos många hemmafruar. Förrätten är lätt att förbereda, mycket budget och utmärkt i smak. Tack vare morötterna får Forshmak ett aptitretande utseende och en ljus sötma, som är i perfekt harmoni med den saltade sillen . Skålen blir ljus, elegant och passar perfekt till festbordet.

ingredienser:

beredning

 1. Alla komponenter är nedsänkta i mixerns skål och vispa tills de är mjuka.