Det enklaste receptet för sylt från vattenmelonkorsor

Alla vet om de användbara egenskaperna och smakegenskaperna hos vattenmelon . Men vi är vana vid att äta bara rött kött och vattenmelonkorsor kastas utan dröjsmål i papperskorgen. Men från dem kan du laga en mycket anständig sylt, som enligt sina smakegenskaper inte är sämre än andra söta förberedelser, men få människor vet om det.

Vi åtar oss att rätta till detta olyckliga missförstånd, och vi erbjuder de enklaste recepten för beredning av sylt från vattenmelonkorsor.

För framställning av delikatesser kommer färska skorpor av mogen tjockväggig vattenmelon med en liten mängd röd massa kvar. Med skorpor är det nödvändigt att skära en hårdgrön skal.

För att ge syra och en speciell smak i sylt, tillsätts citrusfrukter ofta, och ibland kastas vanilj och kardemumma.

Hur man lagar sylt från vattenmelonkorsor - ett snabbt recept?

ingredienser:

beredning

För beredning av sylt behöver vi vattenmelonkorsor, från vilka du behöver skära den gröna (randiga) skalan. Skär resten i små bitar och lägg till en sylt som passar för matlagning sylt. Häll allt socker och bestäm det i kylskåpet i flera timmar eller på natten. Sätt sedan på elden, värm upp till koka, rör om och koka i tjugofem minuter. Fem minuter före slutet slänger vi den skivade citronen, utan att glömma bort det i god tid.

Låt sylt helt kallt och laga igen om samma gång. Skorporna ska bli transparenta och få en något gyllene färg. Nu häller vi mer varm sylt på förberedda steriliserade burkar och rulla dem med kokta, torra lock.

Efter kylning av sylt definierar vi det för lagring till andra billets.

Ett recept på sylt från vattenmelonkorsor i en multivark för vintern

ingredienser:

beredning

Vattenmelonskorpor avlastar från den gröna skalen, skär den försiktigt med en skarp kniv och skär i kuber eller sugrör. Helst, om en liten bit av röd massa kvarstår på skorporna.

Vi lägger de färdiga bitarna i multivarkerns kapacitet, inställd på "Soup" eller "Quenching" -läget, somna i pektin, blanda och koka efter kokning i fem minuter. Häll sedan i sockret och koka, blanda med jämna mellanrum tills önskad densitet. Vanligtvis räcker det från tjugo till fyrtio minuter.

Häll den färdiga varma sylt på sterila burkar, locka locken och lämna vid rumstemperatur tills det kyls.

Ett enkelt recept på sylt från vattenmelonkorsor i sirap med apelsin och citron

ingredienser:

beredning

Vattenmelonskorpor avlastar från den hårda gröna skalen, skär den i små bitar och lägg den till en sylt som passar för att bryta sylt.

Värm upp vattnet till koka, häll i sockret, tillsätt saft och citron och apelsinskal och laga koka tills de söta kristallerna löser upp. Fyll den resulterande sirapen med vattenmelonkorsor och bestäm elden. Koka efter kokning i sju minuter och låt det svalna helt vid rumstemperatur. Värm sedan upp till koka och koka igen i tio minuter och svalna. Vi gör detta tills önskad densitet och hett hälls på sterila burkar. Vi korkar med kokta lock, låt det svalna helt och bestämma för förvaring på en mörk plats.