Yoga Nidra

Jag tror att alla vet den här hemska känslan när du ligger på din säng efter en hård dag, du tittar på taket och drömmer om att somna, men hjärnan vägrar att slappna av. Han är så överväldigad med information, upplevelser som tankar svärmar, kolliderar med varandra, bildar en röra. Som ett resultat, efter att ha spenderat några timmar, somnar i morgon och återigen får inte tillräckligt med sömn. En modern person måste helt enkelt lära sig att koppla av i den stora kontinuerliga strömmen av information där han bor. När du väl lär dig att styra dina tankar och lära dig att slappna av i rätt tid och slänga bort oönskade skräp från huvudet, kommer du att fatta många beslut, behålla koncentration och uppmärksamhet även i extrema situationer och till sist få tillräckligt med sömn och känna dig glad hela dagen. Verktyget för detta är yoga-nidra. Det kallas också "drömmen om yogis".

Nidra-yoga är en del av pratyahara, dess metod är att helt bortse från uppfattningen om den yttre världen (luktar, ljud, sensationer). Vid tiden tar processen 30-60 minuter. Man tror att en timme av sådan djup avkoppling kan ersätta fyra timmars normal sömn. Således kan du spendera mindre tid i sömn och samtidigt inte känna sig trött, hantera kraftigt de planerade angelägenheterna.

Yoga Nidra visas också för dem som lider av kronisk trötthet, irritabilitet, oförklarlig ångest, aggression och andra negativa känslor. Du kan ta alla dina sinnen under kontroll och hitta balans och harmoni. Självklart kan det vara första gången som något inte tränas och träna, men det räcker ibland att ge tid för dessa klasser och du får det önskade resultatet.

Yoga-nidra: lektioner

Allt du behöver för att börja klasserna är en varm och tyst plats. Acceptera posen av shavasana: Benen är något skilda, armarna är utsträckta längs kroppen, handflatorna vänds uppåt. Sitt ner så bekvämt som du måste spendera i den här positionen, inte flytta, ganska mycket tid. Se till att du inte känner dig kall och inte vill täcka dig med en filt. Helt avkopplande, men glöm inte att du inte kan sova. Bara musklerna är avslappnade och hjärnan följer andningen, övervakar kroppens tillstånd. Mentalt, flytta från ett hörn av din kropp till den andra, kontrollera att det inte finns någon spänning någonstans.

Lär dig att lyssna på dig själv, skifta uppmärksamhet från en punkt till en annan, kortvarigt svänga på ett ställe, känna varje enskilt område: anklar, knän, höfter, midja, axelblad etc. Koppla av ansiktsmusklerna: läppar, kinder, pannor, ögonlock, allt detta strömmar automatiskt obemärkt för oss. Din uppgift är att helt avstå från denna spänning.

Det skulle vara trevligt att besöka minst en yoga nidra klass för nybörjare eller hitta en videoband av klasser i hallen. Detta hjälper dig att bättre förstå kärnan i denna process.

Tänk på inandning och utandning, helt fokusera på dem, förkasta alla onödiga känslor och tankar.

Yoga-nidra: text

När du har uppnått fullständig fysisk avkoppling kan du gå vidare till nästa steg: visualisering. Faktum är att du efterliknar drömmar, men om vi i en dröm är praktiskt taget inget styrs, och bilder bildas omedvetet, då under övningen av yoga nidra, skapar du själv tankar och bilder som du gillar. Det kan vara allt som lyfter dina andar, expanderar medvetandet och ger tillbaka en känsla av glädje.

Helt fördjupa dig i dina fantasier, gå bort från befintlig verklighet och skapa din egen. Efter en session av sådan behandling kommer du att känna dig lugn, en explosion av ny energi, en önskan att skapa och agera. Övning av yoga nidra kan utföras vid vilken som helst lämplig tidpunkt: på morgonen, på eftermiddagen, innan du lägger dig. Det viktigaste är att regelbundet hitta tid för detta och lära sig att koncentrera sig, vilket i början är ganska svårt eftersom vi inte brukar lyssna på oss själva. Men efter några lektioner kommer du att känna en förändring till det bättre.