Granskning av boken "Medvetenhet" - Mark Williams, Denny Penman

Vi brukade ha tid,
Nu har vi saker att göra,
Bevis att den starka äter de svaga,
Bevisa att sotet är vitt.
Nautilus Pompilius

I den nuvarande åldern av informationstekniken är ett av de viktigaste problemen i mänskligheten brådskande och informationsbrus. Människor är ständigt upptagna med att göra de flesta saker på autopilot, och informationsbrus fyller hela mentalflödet. Det är på grund av detta att människor som växer upp hela tiden inser att tiden går snabbare och snabbare. Och det är inte bara det - livet blir inte medvetet, utan automatiskt.

Specialboken låter dig förstå hur du kan styra dina känslor, tankar och lär dig att leva här och nu. Bokens väsen i den 8-veckors meditationskursen, som i varje kapitel visar övningar och tekniker som du bättre kan kontrollera din kropp och sinne. Tyvärr tror människor mycket ofta att hjärnan och kroppen är helt olika och löst relaterade saker, att utveckla en, den andra inte utvecklas. Issledovaniya samma visar hela exakt motsatsen. Även en banal "dra på" ett leende och stolt rätade bröst kan förbättra ditt humör på några minuter.

Många tror att de inte har tillräckligt med tid för någonting, särskilt vissa meditativa metoder. Detta är en felaktig uppfattning - meditation sparar mycket mer tid än att ta bort. Medvetenhet om livet är exakt vad som låter dig bättre känna smaken av mat, en kyss, en trevlig vindblåsning. Att styra sitt liv, inte livet på autopilot, är nyckeln till att lösa många problem, inklusive hälsa.