Behandling av tänder under amning

Processen att mata ett barn är den trevligaste och röra perioden i varje kvinnas liv. Tyvärr är det ibland förfärligt av hälsoproblem som kräver medicinsk eller medicinsk behandling. Ett av de vanligaste problemen med ammande mödrar är behandling av tänder under amning.

Skäl för att ta tandbehandling under amning

Tillsammans med de dyrbara dropparna av mjölk från en kvinnas kropp går kalciumaffärer, som är mycket nödvändiga för ammande mödrar, gradvis av. De går till barnet, för att hjälpa till vid bildandet av hans benapparat och tänder. En annan anledning kan vara obehandlad under graviditetens tänder eller oförutsedda omständigheter. I alla fall är tandbehandling för amning en nödvändighet som väntar på varje mamma.

Röntgen av tanden med amning

De flesta patienter är rädda för att göra denna procedur, förutsatt att en röntgenstrålning negativt påverkar mjölken. Denna åsikt är väldigt hänsynslös, eftersom forskningen är av lokal natur och ett speciellt blyförkläde tjänar till att skydda bröstet och buken. Om tandbehandling under utfodring kräver röntgen behöver du inte tillfälligt avliva barnet eller ta en paus. Speciellt hypokondriakvinnor kan i detta fall uttrycka sin bröstmjölk , men detta är inte nödvändigt.

Extraktion av tanden under amning

I denna situation används lokalbedövning. Varna din tandläkare att du är en ammande mamma, och ett bedövningsmedel ska vara lämpligt för din situation. Behandling av tänder med gv, när det finns ett behov av borttagning, kräver inte att barnet ska uteslutas från bröstet. Om läkaren föreskriver en kurs av antibiotika eller smärtstillande medel för dig, be om att medicinerna är kompatibla med amning.

De flesta mammor kvarstår i lidande och hävdar att att tandbehandling och amning är helt oförenliga saker. Vi måste förstå att det 21: a århundradet finns på gården, och prestationerna inom tandvårdsområdet överträffar alla förväntningar och rädslor. Anestesierna är nu helt ofarliga, och metoderna för borttagning eller protetik är smärtfria och snabba.

Det är värt att beakta det faktum att tandbehandling under utfodring kan spara mycket obehagliga konsekvenser. Kom ihåg hur ofta kysser du ditt barn? Men en ohälsosam tand fungerar som en riktig hotbed för bakterier och infektion, precis som tuggummi.

Om du har tandvärk med HS, försena inte tandläkarbesöket, vara god och ansvarig för din hälsa.