Graviditet efter att ha tagit p-piller

För närvarande skyddas ett stort antal tjejer och kvinnor från början av oönskade graviditeter med hjälp av p-piller. Under tiden utesluter flertalet fina damer som använder denna preventivmetod inte möjligheten att förvärva avkomma i framtiden.

Det är därför frågan om när graviditet inträffar efter att ha tagit p-piller är extremt relevant. Många av det rättvisa könet, som använder hormonella orala preventivmedel, börjar oroa sig för hur detta kommer att påverka senare möjligheterna att få barnet, såväl som hans hälsa.

I den här artikeln kommer vi att berätta hur mycket graviditet inträffar efter avskaffandet av p-piller och hur man planerar det korrekt.

Graviditetsplanering efter att ha tagit preventivmedel

Fram till nyligen var det svårt att planera för graviditet efter avskaffandet av p-piller. Utövare rekommenderade att gifta par väntar ca 2-3 månader, genomgå nödvändiga undersökningar och först då börja älska utan skydd. Om graviditeten kom före slutet av den föreskrivna tiden för återställande av kroppen var det inte möjligt att hålla det oftare.

För närvarande har situationen förändrats radikalt. Moderna orala preventivmedel har ingen negativ inverkan i framtiden under väntan på barnet och utvecklingen av sina inre organ. Emellertid inträffar efter deras intagsuppfattning mycket ofta mycket snabbare, eftersom efter tvingad vila börjar äggstockarna att ägglossas mer intensivt.

Som regel kommer graviditet efter att ha tagit p-piller, även länge, omedelbart. Dessutom använder många läkare metoden för befruktning "vid uppsägning" för att behandla infertilitet. Samtidigt tar kvinnokroppen i ett antal fall tid för att återställa reproduktiva funktioner, och med ökande ålder ökar denna period märkbart.

Det är därför som det i en situation där graviditet inte uppstår under den första månaden efter avskaffandet av OC rekommenderas att observera utvecklingen av situationen under 2-3 menstruationscykler, följ sedan en läkare för en detaljerad undersökning. Kanske är ett hinder för att hitta lycka i moderskapet allvarliga sjukdomar och olika störningar som kräver omedelbar medicinsk intervention.