Hur sitter du i lotuspositionen?

Ställningen av lotus eller padmasana är en av de viktigaste orsakerna till meditation (och inte bara för yogier), eftersom det är korsningen av benen i ett märkligt lås som gör det möjligt att vända apana-vayu sänkande energi. Denna asana lugnar nervsystemet, tar bort energiblock, återställer dynamisk balans. På den fysiska nivån stärker vi ryggen, förbättrar muskelens elasticitet, sträcker höftledarna. Men varför gör många yogalärare inte bråttom för att få nykomlingar i padmasana, ännu mer - undvika att utföra denna asana i deras närvaro?

Hela poängen är att lotuspositionen kan vara farlig för nybörjare. Många nykomlingar uppfattar padmasana som något av ett cirkus och har bråttom för att skruva undan sina ben, imitera guruen. Och det här är skönt med allvarlig sträckning. Följ därför utförandet av asana allvarligt och noggrant, och inte bara som en spektakulär övning. Ja, det kan ta mer än en vecka för dig innan du gör lotuspositionen, men du bör inte rusa, som i alla yogiska aspekter.

Så vi pratar om hur man lär sig lotuspositionen. Först och främst är det värt att börja med övningar som sträcker höft och fotled. För oss är européer vana att sitta på en stol (till skillnad från hinduerna, som sedan barndomen sitter på golvet och inte har svårigheter med padmasana) är stretching extremt viktigt.

Övningar för lotusposition

Preliminära övningar:

Dessutom kan du utföra två mycket effektiva asanas som förbereder dig för rätt lotusposition:

Janu sirshasana:

Buddha Konasana. Vi vet alla denna hållning som en fjärilsträning:

Om du gjorde allt rätt, kommer du efter en stund att känna att du är redo att äntligen acceptera lotuspositionen.

Korrekt lotusposition

Hur man tar rätt lotusposition:

Under hela perioden av vistelse i padmasana måste du hålla ryggen, nacken och huvudet rakt. Eftersom lotuspositionen är asana för meditation, borde du känna dig bekväm i den.