Wellness Running

Wellness-körning är ett av de bästa sätten, som gör att du kan förbättra människors hälsa och till och med förlänga livet i 5-7 år. Därför är det nödvändigt att känna till funktionerna för korrekt körning och att ta hänsyn till alla rekommendationer för att sådan träning endast ska kunna dra nytta av.

Rekommendationer och kontraindikationer för hälsokörning

Det är värt att vara uppmärksam på det faktum att man börjar springa på morgonen, bör man närma sig det med sinnet. Så, till exempel, många människor försöker springa så mycket som möjligt från de första dagarna, men i verkligheten är det det största misstaget som kan leda till hälsoproblem. Wellness jogging i början av klasserna bör inte överstiga mer än 15 minuter. Därefter kan du öka körtiden med fem minuter. Vissa idrottare rekommenderar de första dagarna att bara gå fort. Detta kommer att hjälpa till att förbereda kroppen och musklerna för vidare träning.

Det finns en viss hälsokörningsteknik:

  1. Det är väldigt viktigt i början att göra lite träning och sträcka benen för att förbereda musklerna lite.
  2. Under jogging ska överkroppen vara avslappnad.
  3. Rörelserna ska vara smidiga utan skarpa strumpor. Det är viktigt att bibehålla balans och inte titta under dina fötter när du kör. Vyn ska riktas in i avståndet framför dig.
  4. Du måste sätta dina fötter ordentligt. Foten ska placeras på tån och sedan smidigt passera till hälen. Men om du lägger foten på hälen. Att genom att göra det kan skada lederna, återigen öka belastningen på dem.
  5. Det är nödvändigt att ekonomiskt spendera din energi. Därför är det viktigt att du inte svänger armarna under jogging, men att hålla dem böjda vid 90 *. Du behöver inte göra extra huvudrörelser och höja dina axlar högt.

Trots de stora fördelarna med sport och fitness, är det inte rekommenderat för alla. All jogging är sålunda kontraindicerad för personer som har synproblem, till exempel avlossning av näthinnan. I närvaro av frekvent huvudvärk och ökat intrakraniellt tryck kan träning börja först efter att ha råd med en läkare. Vissa kroniska sjukdomar i hjärt-kärlsystemet, liksom gemensamma sjukdomar ifrågasätter lämpligheten av sådana körningar.

Egenskaper av valet av terräng och kläder

För att hälsan ska kunna förbättras Hälsotillståndet bör ta hänsyn till terrängen på vilken utbildning som ska äga rum. Det är bäst att välja släta ytor utan stenar och eventuella hinder. Efter lång och regelbunden träning kan du göra joggar på grov terräng. I detta fall är musklerna redan vana vid sådana spänningar och risken för sträckning eller dislokationer kommer att reduceras till ett minimum.

Klädsel för löpning spelar inte minst rollen. Du bör välja kvalitetsämnen från andningsbara material som också absorberar fuktbrunn. Det är viktigt att alltid klä sig för vädret. Men det bör beaktas att under värmen värms upp och om det är för varmt kan du snabbt svettas och tröttas redan under de första minuterna.