Kahal Pecs


En av pärlorna bland Belize siktar är den antika Maya-staden, täckt av ett slöja av mysterium och tid - det här är Kahal Pec.

Kahal Pec historiska

Kahal Pecs - ruinerna av den antika staden Maya civilisationen. De äldsta byggnaderna går tillbaka till 1000 f.Kr. Dagstidningen för förekomsten av staden föll på den så kallade klassiska maya-perioden eller det antika riket (300 f.Kr. - 250 e.Kr.) Maya-indianerna lämnade Kahal Pec på 900-talet. BC av okända skäl, och staden absorberade gradvis djungeln. Detta hände samtidigt över hela landet för detta folks bostad, och är fortfarande ett av våra mest nyfikna pussel.

Den arkitektoniska stilen av byggnader med stegade pyramider och smala lancettbågar är inneboende i alla majskonstruktioner. Resenärer som besökte Cahal Pec i Belize , hävdar att den antika staden har en speciell, lugnande atmosfär.

Den gamla staden tvingar på att återvända till tiden och flytta till en civilisations blomstrunda som studerar astronomi och sammanställde ett kalendraresystem tillbaka i den pre-colombianska tiden.

Kahal Pech modern

Utgrävningar i Kahal Pecs har genomförts sedan femtiotalet av förra seklet. Nu kan resenären se 34 byggnader, inklusive ett tempel, 25 meter högt, ett badhus och två bollspel. Känsla av frusen tid lämnar inte resenären i väggarna i den antika staden.

Hur kommer man dit?

Det närmaste från de moderna städerna Belize till Cahal Pecs är San Ignacio . Från det kan du komma hit till fots, men kom ihåg att det är att gå uppför backen. Alternativt kan du hyra en taxi.

Biljettpriset i Kahal Pecs är 5 USD (10 BZD). I turistcentret, som ligger på utgrävningsplatsen, finns en modell av staden som ger en uppfattning om den under dess existens.