La Paz vattenfall


La Pazs höga och mäktiga vattenfall ligger på sluttningarna av Poas vulkanen, som ligger i den homonyma nationalparken . Dessa fantastiska pärlor av naturen i Costa Rica lockar ett stort antal åskådare och fascinerar med sin skönhet. De är gömda mellan den tjocka och frodiga skogen i reserven, så de verkar så vilda och avlägsna från civilisationen. Men vem som helst kan titta på La Paz vattenfall. Vad du förväntar dig under rundan på dessa platser kommer vi att berätta i den här artikeln.

Gång nära vattenfall

Vattenfall har länge varit en favoritplats för turister. Längs dem är spår, vars totala längd är tre kilometer. För fans av extrema sporter finns det också komplexa bergsvägar som nybörjare kan klättra igenom. För oerfarna resenärer finns det ett alternativ att inte bara gå längs vandringsleder, utan även till häst.

La Paz vattenfall i Costa Rica har blivit en favorit habitat för fåglar, insekter och djur. Nära dem finns det fantastiska representanter för floran, på vilka kolibrier och toucaner bo. Vissa fåglar är inte alls rädda för besökare och kan flyga mycket nära en delikatess. Här kan du också besöka Butterfly Research Center. Det uppfödde inte bara vackra representanter för insekter, utan också till försäljning. Inuti får du röra vissa arter, och fjärilarna har själv råd att sitta på dig. Går längre, kan du besöka serpentarium. Den innehåller de mest skrämmande företrädarna för arten av giftiga ormar. Du kan beundra dem genom ett speciellt skyddsglas.

En stor och spektakulär vattenfall i komplexet är "White Magic". Han är den högsta av de fem, och också ganska full. Omkring honom finns alltid hög luftfuktighet och mycket bullrigt. Storleken är inte särskilt underlägsen och andra vattenfall av La Paz, som var smeknamnet "Förtrollat", "Dold" och "Tempel". De är inte så majestätiska som de första, men de ser fantastiska ut.

Hur kommer man dit?

La Paz vattenfall ligger i den homonyma reserven nära San Jose och Alajuela . Du kan köra till parken på en sightseeing eller en offentlig buss och spendera en timme på vägen. Om du reser med privat bil, ta sedan vägen längs Route 126, som förbinder städerna Heredia och San Miguel.